Bedøm artiklen

Overvejer du at skifte det gamle havebord ud eller har du blot ikke noget i forvejen? I så fald er der en række af ting som du bør overveje inden du køber havebordet, så du ikke kommer til at fortryde denne beslutning senere. Særligt hvis du er ny husejer, har du ikke så meget erfaring inden for køb af ting til haven og vi klæder dig således på i denne artikel ved at omtale de ting som du skal overveje, når du skal vælge det rigtige havebord.

Kvalitet vs. pris

Det første punkt som du bør overveje, når du skal vælge det perfekte havebord er pris i forhold til kvalitet. Som ved de fleste ting hænger disse to elementer meget tæt sammen. Hvis du køber et billigt havebord, kan du forvente at prisen er derefter, hvilket blandt andet indebærer, at bordet hurtigt vil komme til at se slidt ud og deraf sandsynligvis kun holder får sæsoner. Hvis du således ønsker et havebord af høj kvalitet som ikke har brug for at blive udskiftet i løbet af de næste 5-10 år, bør du gå efter et bord til en lidt højere pris.

At købe et bord i høj kvalitet kan rent faktisk også give mening ud fra en økonomisk betragtning. Hvis du betaler 3x prisen for et kvalitetshavebord fremfor et billigt havebord, men kvalitetsbordet holder sin pæne stand i 10 år mod det billige havebords holdbarhed på 2 år, vil denne investering faktisk også give mening ud fra en økonomisk betragtning.

Modetendenser i haven

Moden skifter inden for tøj, kunst, huse og dette er også tendensen inden for haven. Modetendenser præger også din have og hvis du vil være sikker på, at din have ser stilfuld ud, er det vigtigt enten at vælge et havebord, der er modeneutralt eller et havebord, der ikke har været alt for dyrt, så det kan skiftes ud uden for store omkostninger i takt med at moden skifter. Der er selvfølgelig også mange andre ting end netop havebordet, der definerer stilen i din have, så dette er et råd, der generelt er gældende for alle elementer i din have. Valg af modeneutrale elementer er i den grad også tidsbesparende, hvilket også kan tages i betragtning, når man overvejer netop, hvilke elementer, der skal indgå i haven.

Se også:
  Altan-indretning for kreative sjæle

Havemøbler bør pakkes væk om vinteren

Uanset hvor god kvalitet dine havemøbler er, anbefales det altid at pakke havemøblerne væk om vinteren for at undgå unødigt slid fra regn og slud. Det betyder, at du skal sørge for at have et opbevaringsrum tilgængeligt om vinteren, når du køber havemøbler. Ellers kan du være sikker på, at du inden for måske blot en sæson skal ud og købe nye.