Bedøm artiklen

Hvis du er bilejer, har du garanteret opdaget, at det hurtigt kan blive et dyrt bekendtskab. Syn, reparationer, for slet ikke at tale om brændstof, der virkelig kan komme til at koste dig mange penge. Derfor har vi her samlet nogle gode råd til, hvor du kan spare nogle penge, når det handler om din bil.

På med arbejdshandskerne

Uanset hvor lidt du ved om biler, er der en række ting, du sagtens selv kan ordne ved din bil. Det drejer sig for eksempel om at holde bilen ren både udvendigt og indvendigt og sørge for, at der er fyldt rigeligt med olie på. De fleste tankstationer tilbyder bilvaske, men det er stort set penge ud ad vinduet at betale for noget, der er så nemt at gøre selv. Med en spand med sæbevand, en blød svamp og en lille svaber med gummikant kan du nemt selv klare den udvendige vask af bilen. Når du har gnubbet fuglelort og andet skidt af bilen, skyller du sæbevandet væk og tørrer efter med svaberen, så der ikke kommer striber på ruderne. At gøre en bil rent indvendigt er sjældent så stort et besvær, som du forestiller dig. Tænd for radioen, smid slikpapir, lommetørklæder, og hvad der ellers ligger og roder, ud. Tag måtter og andet ud af bilen, og giv dem nogle bank, så du får støvet ud af dem. Støvsug bilen indvendigt, og så er den (mere eller mindre) så god som ny. Afhængigt af, hvor godt du har hænderne skruet på, kan du give dig i kast med mindre reparationer eller for eksempel dækskift på din bil. Hvis der er noget, hvor du ikke er helt sikker på, hvordan det skal gøres, kan du for det meste finde en guide på nettet, der kan hjælpe dig igennem det.

Se også:
  Sådan finder du den rette køreskole

Få flere tilbud på reparationer

Når du skal have ordnet et eller andet på din bil, hvad der er svært at undgå i ny og næ, skal du ikke bare vælge det første autoværksted, du kan finde. Kontakt nogle forskellige værksteder som for eksempel teknicar.dk, og spørg dem, hvor lang ventetid der er, og hvor meget de regner med, at den nødvendige reparation vil koste. Når du har en nogenlunde idé om, hvad det vil koste, kan du meget nemmere forhandle dig til en god pris på reparationen. På den måde ender du ikke med at betale alt for meget for besøget på værkstedet, men du går heller ikke på kompromis med den service, du får. Har du brug for at kontakte flere forskellige autoværksteder for at få et tilbud på en reparation, så klik her. Du skal endelig ikke have dårlig samvittighed over at tjekke flere forskellige priser, for i sidste ende er det jo dig, det går ud over, hvis du ikke finder den bedste pris.