Bedøm artiklen

Står du og skal holde fest? At holde fest kan være en stor opgave. Det praktiske skal organiseres, gæsterne skal være glade, og stemningen i top. Bare rolig! Her får du nemlig tre råd, der kan hjælpe dig på rette vej, hvis du vil gøre din fest til en succes:

Første råd: Hav styr på festsangene

Fest sange er med til at skabe god energi, feststemning og fællesskab. Musik og sang er også med til at samle mennesker. Men hvilke sange skal I synge? Er du træt af de traditionelle sange, der bliver brugt til hver fest? På linket længere oppe kan du finde nye, unikke, danske sange, som du kan bruge til din fest. Du kan finde sangtekster i flere forskellige kategorier – for eksempel kærlighed, venskab, dåb og meget mere. Find en sang, som passer lige præcis til din begivenhed og del teksterne ud til gæsterne – nemmere bliver det ikke.

Andet råd: Flot borddekoration

Et flot pyntet bord sætter feststemningen i gang: tag for eksempel en nytårsfest – de fleste ville komme mere i nytårsstemning, hvis de sad ved et nytårsbord, som er pyntet flot op med glitter og bordbomber end et tomt, hvidt bord. Flot oppyntning viser også, at du har glædet dig og gjort noget ud af festen.

Noget andet, der også pynter på bordet, er bordkort. Udover det pynter, så er det også smart i forhold til stemningen til festen. Du kan nemlig som vært blive herre over, hvor folk skal sidde ved siden af. På den måde kan du for eksempel enten sætte folk sammen med de mennesker, du ved, som kender hinanden og er trygge ved. Men du kan også vælge at gå den anden vej, og sætte mennesker sammen, der ikke kender hinanden, og derved lærer dine gæster nye mennesker at kende, samtidig med at det bryder isen til festen og at der ikke dannes grupperinger.

Se også:
  Sådan laver du tyverisikring af hjemmet

Tredje og sidste råd: Glem ikke at vær til stede selv og nyd det

Til sidst skal du huske at være til stede og nyde det – både for dine gæster og for dig selv. Det er din fest, og du har fortjent at have en god fest/aften. Samtidig er dine gæster kommet for at se dig og fejre med dig.