Bedøm artiklen

Parholdet er kompliceret. Det består af mange områder, der hver især har vigtig betydning og stor indflydelse på parforholdets overordnende helbred. Hvis blot et af disse områder kommer ned og skraber bunden, kan det give et usundt parforhold. Der er dog ting, du kan gøre for at give områderne en opgradering, hvilket er fordelagtigt for parforholdet.

Her kan du give områderne et løft

Kommunikation – dette er måske det vigtigste område. Uden god kommunikation falder de fleste parforhold fra hinanden. Derfor er det vigtigt konstant at holde fast i den gode, åbne, komplimenterende og konstruktive kommunikation. Hvis du føler, kommunikationen er begyndt at stilne af, så søg aktivt at holde fast i den. Hvis det står rimelig slemt til, kan I overveje at tage til en psykolog, der kan hjælpe jeres forhold. En psykolog kan også hjælpe jer, hvis parforholdet blot smuldrer lidt og ikke er helt i ruiner.

Intimitet – intimitet betyder meget for parforholdet, da det er den mest basiske og instinktive måde at vise kærlighed på. Intimiteten kan b.la. forbedres ved blot at have fokus på, hvor meget I rører ved hinanden (holde i hånd, kramme, sidde ved hinanden osv.) og eventuelt forbedre det. Intimitet er også den seksuelle side af parforholdet, hvilket også betyder meget. Hvis det seksuelle lidt flyder i dødvande, kan I peppe det hele lidt op med sexlegetøj i soveværelset. Sexlegetøj kan virke som en defibrillator til dødvandet – se mulighederne på mshop.dk.

Aktiviteter – parforholdet er også bygget op af aktiviteter. I lavede sikkert mange aktiviteter af diverse slags i begyndelsen af parforholdet, men for mange stiger mellemrummene mellem hver aktivitet i takt med at parforholdet aldres. Igen gælder det om aktivt at tage fat og lave om på denne udvikling. Det kan være alt fra blot at tage på en date til at gøre noget ekstremt, der kan peppe op i parforholdet

Se også:
  En Malteser er den perfekte familiehund