4.8 (95%) 4 votes

Mennesker er vanedyr, og måske kender du det godt fra dig selv. Hvis du er vant til at ligge på sofaen hver aften og se fjernsyn, synes det helt forkert ikke at gøre det. Hvis du er vant til at drikke en stor kop kaffe som det første om morgenen, kan den kop føles helt umulig at undvære. Måske er det blevet en vane at snacke flødekarameller og chokolade, når småsulten melder sig hen på eftermiddagen. Sådan er der meget, der i bund og grund handler om hvilke vaner, du har fået bygget op og vænnet dig til. Hvis du ønsker forandring og forbedring, må du derfor være indstillet på at ændre vaner.

Fra A til B

Her er nogle forslag til, hvilke vaner, du kan ændre på og hvordan, du kan gribe det an:

  • Fra bus til cykel: Ved at skifte busturen ud med en cykeltur får du motion og frisk luft. Din krop har brug for motion hver eneste dag. Med en rask cykeltur er du godt på vej.

  • Fra take-away til hjemmelavet: Ved at forberede og lave mad til flere dage ad gangen, kan du hjælpe dig selv og undgå at falde i take-away-fælden. Eller bestil en af årstidernes måltidskasser, og få alt leveret direkte til din dør.

  • Fra skærmjunkie til uafhængig: Stresset over dit skærmforbrug? Giv dig selv en skærmfri dag hver uge. Indfør skærmfrie zoner og tidspunkter.

Den svære forandring

Al forandring kræver vedholdenhed og tålmodighed. Desuden får du måske brug for al din viljestyrke, men du vil helt sikkert komme både styrket, sundere og gladere ud på den anden side. Sæt dig delmål, så du hele tiden bliver mindet om, at du er på rette vej. Husk, at alt handler om balance, så lad ikke din vaneændring tage overhånd. Det er ok at falde i de gamle vaner en gang i mellem!

Se også:
  Kom med på den nyeste mode