Bedøm artiklen

Der findes nærmest ikke noget værre end ildelugtende kloakker. At træde ind i badeværelset eller bryggerset og blive mødt af grimme lugte fra afløbene, er virkelig ubehageligt, og bør afhjælpes hurtigst muligt. Der burde ikke forekomme lugte fra et hus’ interne installationer, hvis disse er monteret korrekt og ikke er utætte. Dog kan visse situationer, såsom en tom vandlås, forårsage ubehagelige lugte fra afløb. Her får du nogle tips til, hvordan du slipper for ildelugtende kloakker.

 

Brug rengøringsmidler og sikr dig, at afløbet ikke er stoppet

Ildelugtende kloakker kan komme fra snavs og skidt, der sidder i vandlåsen neden under afløbet. Hvis et afløb er udsat for, at der ryger meget skidt ned i det, kan det let stoppe til, og det kan også forårsage ildelugtende dampe. Sørg derfor for, at dit afløb holdes rent og ikke er tilstoppet. Eksempelvis kan afløbet under bruseren let blive tilstoppet af hår, hvis der er langhårede medlemmer i familien. Det er vigtigt at fjerne disse hår og andet skidt ofte. Derudover er det en god idé at bruge rengøringsmidler, der er beregnede til at fjerne både skidt og lugte fra afløb. Mange af disse er ret kraftige og kan være giftige at indånde. Disse er ikke gode ved miljøet, så tænk over at købe miljøvenlige rengøringsmidler, når du skal rense dit afløb.

 

Invester i et Green Drain til at stoppe gasser og lugte

Et Green Drain er et lukke til afløbet, der er designet til at holde lugte væk. Vandet kan løbe ned gennem afløbet, men lugte, skadedyr og giftige gasser bliver forhindret i at trænge igennem og komme ud i rummet. Eksempelvis kan et Green Drain installeres i brusenichen, så vandet frit kan løbe ned i afløbet, men så der ikke kommer kryb og ubehagelige lugte op gennem det. Samtidig er den selvrensende, og skidt og snavs vil ikke stoppe den til, hvorfor den er et rigtig godt køb.

Se også:
  Sådan indretter du den perfekte stue