Bedøm artiklen

Man skal ikke undervurdere vigtigheden af lysmasterne på byggepladserne rundt om i Danmark. Der findes både lysmaster, der gør sikkerheden på arbejdspladsen meget dårlig og som ligefrem kan være med til at føre til arbejdsulykker, og der findes lysmaster, der er meget dårlige for miljøet, da de bruger meget energi. Det er vigtigt både at være opmærksom på sikkerheden på byggepladserne samtidig med, at man er opmærksom på miljøet, når man skal vælge en af de mange lysmaster.

 

Manglende lys på byggepladsen er farligt

Der findes mange lysmaster, der ikke lyser kraftigt nok og dermed bliver sikkerheden for byggepladsens arbejdere betydeligt ringere. De lysmaster, der har en meget lav lysintensitet, gør det eksempelvis svært for de arbejdende at orientere sig ordentligt både i de tidlige vintermorgener og i de sene vintereftermiddage, og derudover kan mørke rum være svære at oplyse. Det betyder, at der ofte kan opstå uheld, og endda meget alvorlige uheld, der nemt kunne have været undgået, hvis blot man havde været opmærksom på lysmastens betydning for arbejdssikkerheden. Lysintensiteten måles på pærens effekt, og det er dermed antallet af watt, man skal være opmærksom på.

 

Miljøvenlige byggepladser er fremtidens byggepladser

Nogle lysmaster bruger rigtig meget energi, og de kan derfor være meget dårlige for miljøet. Det kan både være lysmaster med høj og med lav lysintensitet, der bruger meget el, så det betyder altså ikke, at en lysmast med der giver meget lys nødvendigvis er dårlig for miljøet. Det man skal være opmærksom på for at skåne miljøet, er antallet af kilowatt-timer, og om der eksempelvis bruges en meget energikrævende motor.

Se også:
  Har du brug for advokathjælp til konkurssag?

 

De forskellige typer af lysmaster

Udover at være opmærksom på både byggepladsernes sikkerhed og på miljøet, skal man også beslutte, om lysmasten skal leve op til nogle forskellige krav. Skal den eksempelvis kunne hejses højt op, skal den køre på et mindre energikrævende batteri eller være solcelledrevet, eller skal lysmasten kunne rotere, så man kan bestemme mere præcist, hvor hen der skal lyses. Der er mange muligheder og udvalget af lysmaster er stort. Du kan her blive lidt klogere på de forskellige lysmaster og se et udvalg af lysmaster.