Bedøm artiklen

Det er aldrig en sjov situation at stå i, når en pårørende går bort. Uanset hvor forberedte, vi tror vi er, eksempelvis efter lang tids sygdom, vil et dødsfald påvirke os hårdt, og det er ikke let at vide, hvordan man kommer til at reagere. Derfor er det godt at få hjælp ude fra, og at rådføre sig med en, der har med dødsfald og begravelse at gøre til daglig – en bedemand. Find eksempelvis hjælp hos Noers Begravelsesforretning, hvis du bor i omegnen af Skjern, Tarm, Varde og Ølgod.

 

Tag tingene i dit eget tempo

Hvis det er en nær ven eller et kært familiemedlem, der er gået bort, kan det påvirke os ekstra meget. Det er derfor vigtigt, at du tager tingene i dit eget tempo og får bearbejdet sorgen på en måde, som passer til dig. Vi er alle forskellige, og det er derfor også forskelligt, hvor meget tid vi har brug for, når vi skal tage afsked. Nogle vil gerne have begravelsen sat i stand med det samme, da de bedst kan give slip og sørge, når den afdøde er begravet, mens andre trækker det så langt som muligt, da de ikke rigtigt vil eller kan give slip.

 

Glem ikke at mindes den afdøde

En begravelseer en god mulighed for at mindes den afdøde. Ofte vil vi helst ikke snakke om døden og det, der kommer til at overgå os alle sammen på et eller andet tidspunkt, men det kan faktisk hjælpe at få sat ord på det. Ved at mindes den afdøde, både sammen med familie, venner og en bedemand, kan vi få sat ord på nogle af de følelser, vi har, som ellers er svære at italesætte. Det kan også hjælpe at få en god, lang snak med præsten, som skal stå for begravelsen, da han eller hun på den måde bedre kan holde en personlig prædiken i kirken.

Se også:
  Pas på – barn i bilen!