Bedøm artiklen

Der er noget om snakken. Det er sjovere på Bakken. Det gamle måske lidt slidte mundheld er faktisk mere aktuelt end nogen sinde før. I hvert fald hvis man ser på listen over sjove forlystelser i verdens ældste eksisterende forlystelsespark, Bakken, nord for København. Med i alt 32 kørende forlystelser finder du alt, hvad hjertet kan begære – fra de helt vilde, over de sjove og finurlige, hvor alle kan være med, til de helt små og børnevenlige. Hertil skal lægges et kæmpe udvalg af sjove spil og spillehaller, hvor du kan dyste med vennerne eller familien. Prøv f.eks. Bakkens berømte 5-kamp, hvor man til en lav samlet pris kan vælge fem spil at udfordre hinanden på, hvad enten det er boldkast, bue og pil eller måske riffelskydning.

Fart og adrenalinkicks

Kan du lide fart, spænding og adrenalinkick, kan du tage en tur op og ned i den gamle rutsjebane, hvor tophastigheden kommer op på 75 km/t. Skal det være endnu vildere, står forlystelsen skyroller klar til at give vovehalsene den ultimative oplevelse. Når du først er spændt fast i et af forlystelsens små fly og startsignalet lyder, hejser karrusellen dig op i 18 meter højde – og du begynder at snurre rundt og rundt. Oppe fra toppen kan du selv bestemme, hvor vild turen skal være. Om du bare vil nyde udsigten over Bakken og Dyrehaven, eller om du vil lege Den Røde Baron og gå fuldstændig amok i nervepirrende 360 graders spins. Blev du glad for udsigten, kan du fortsætte over i tårngyset. Her bliver du hejst op i hele 30 meters højde, hvor du vil kunne se helt til Øresund. Men fornøjelsen er dog kort, for pludselig går turen altså ned igen. Og det sker i høj fart med en påvirkning på 1,5 g. Så tårngyset er altså kun for de ekstra spændingssøgende.

Se også:
  Live stream Super Bowl på nettet

 

Populær for hele familien

Men bare rolig! Bakken har masser af andre forlystelser, hvor alle kan være med. Altid populær for hele familien er det gode gamle hurlumhejhus, hvor man bevæger sig rundt blandt skæve og bevægelige trapper, blinkende lys, pust, rutsjebaner og meget mere. På turen rundt støder gæsten på masser af udfordringer, hvor især synet, følesansen og balancen bliver sat på prøve. Alle kan også være med på en tur i radiobilerne, hvor man enten kan køre om kap eller bumpe ind i hinanden. Eller hvad med en rundtosset tur for hele familien i afrokopperne? Der er mange muligheder. Også for de helt små, der f.eks. kan få sanserne stimuleret ved at tøffe en tur rundt i BakkeEkspressens små sjovt dekorerede vogne. En stor, glad klovn står klar til at fylde benzin på.