Bedøm artiklen

Hvem vil ikke gerne have en smuk hud, der hverken er fyldt med rynker eller urenheder? Det er nemmere sagt end gjort at bevare en smuk hud, som alderen skrider frem, men du kan gøre rigtig meget selv for at passe på din hud og holde den pæn og ung. I denne artikel giver vi dig en række af gode råd, som du kan ty til, hvis du gerne vil have en smuk hud hele livet.

Plej din hud dagligt

Hvis du ikke allerede renser din hud og tilfører den creme både morgen og aften, så er det bare med at komme i gang. Vil du gerne bevare en smuk hud, er det ganske simpelt nødvendigt, at du passer godt på din hud hver eneste dag. Og det indebærer blandt andet, at du giver den opmærksomhed nogle minutter foran spejlet hver eneste dag – både morgen og aften.

 

Hvilken ansigtscreme, som er bedst egnet til dig, afhænger både af din alder og din hudtype. Når du når en vis alder, kan du dog med fordel anvende en decideret rynkecreme for på mest effektiv vis at holde den rynkede hud for døren.

Forebyg rynker og stimuler din hud

Måske har du allerede stiftet bekendtskab med en dermaroller? Ellers kan vi fortælle dig, at det er et yderst effektivt værktøj til at stimulere din hud, så den ikke mister sin elasticitet eller spændstighed. Du kan anvende en dermaroller til både ansigt, hals og brystkasse, og med dens mere end 500 mikroskopiske nåle stimulerer den din hud, så den ikke forfalder og bliver slap. Du kan anvende din dermaroller så tit, som du lyster.

Se også:
  Lev det sunde liv uden at gå i fitnesscenteret

Drik masser af vand og spis sundt

Udtrykket ‘Du er, hvad du spiser’ er måske en kendelse overdrevet, men ikke desto mindre passer det faktisk meget godt, når det kommer til din hud. Spiser du usundt, vil det i mange tilfælde kunne ses på din hud – også selvom du skyller den pose chips, som du er i gang med at konsumere, ned med en hulens masse vand. Sund kost og masser af vand er en af forudsætningerne for at have en blød og lækker hud uden urenheder.

Undgå for meget sol og brug solcreme

Elsker du at ligge og stege i solen i timevis? Så må du i det mindste gøre dig selv og din hud den tjeneste at tage et godt lag solcreme på. Solen udtørrer din hud, og din hud har derfor brug for masser af fugt for at klare solens stråler. For meget sol er en af de største syndere, når det kommer til rynker – for ikke også at tale om folkesygdommen hudkræft, som har fået mange af os danskere til at blive meget mere flinke til at få smurt os selv og vores børn ind i solcreme.

Husk at få rigeligt med skønhedssøvn

Sover du ikke nok, og er du kronisk træt, vil din hud også blive træt med tiden. For at få en frisk og flot hud bliver du derfor nødt til at prioritere din søvn. Din hud afslører på mange måder, om du lever en sund livsstil eller ej. Så vil du gerne have en sund og nærende hud, må du sørge for at spise sundt, pleje din hud dagligt, drikke masser af vand, undgå for meget sol og sove tilstrækkeligt med timer hver eneste nat.

Se også:
  Sådan finder du de rette kondomer