Bedøm artiklen

En WordPress hjemmeside står for mange som den optimale løsning, når de udvikler ny hjemmeside. Hvorfor? Fordi systemet tilbyder maksimal frihed

Lad os tage det fra en ende af. Hvorfor taler man overhovedet om frihed i forbindelse med hjemmesider? Mange hjemmesider ligner umiddelbart hinanden, men der kan være stor forskel. Nogle hjemmesider udvikles helt fra bunden, hvilket stiller store krav til programmeringen, ligesom det for virksomheden bliver omkostningstungt at ændre, udvikle og opgradere løbende på denne type side.

Dernæst er der i øjeblikke en masse nye hjemmesideprogrammer, der ser dagens lys. Wix, TYPO3, SilverStripe og mange andre. Disse systemer har en enkelt brugergrænseflade, som de fleste vil kunne finde ud af, men desværre er systemerne begrænsede, når man vil udvide med ny funktionalitet. For på trods af at være open source (altså gratis software), har systemerne ikke nært samme bagland af dygtigere udviklere, der har kodet alle tænkelige og utænkelige udvidelsesmuligheder, som f.eks. WordPress har det. Det betyder, at brugere i disse systemer muligvis må investere penge, hvis de f.eks. vil have en smart pop-up boks til e-mailmarkedsføring eller et online bookingsystem til forsikringssælgeren, frisøren eller freelance bogholderen.

WordPress har det hele: design og funktioner

Nøjagtigt som førnævnte CMS’er (Wix, TYPO3, SilverStripe) er WordPress et gratis system. Forskellen fra de førnævnte til en ny hjemmeside i WordPress er, at måske 20 % af alle hjemmesider er drevet på WordPress motoren, fordi den ganske enkelt tilbyder maksimal frihed i forhold til tilpasninger af design og funktioner.

En ny hjemmeside eller WooCommerce webshop er bygget op på flotte temaer, der ofte er udviklet branchespecifikt. Det betyder, at hvis du er blogger, kan du indsnævre dine grafiske muligheder til temaer, der er velegnede til mange artikler og billeder, mens også håndværkere, fotografer, bagere, DJ’s, smykkesælgere, bogklubber og alt andet kan finde perfekte temaer, hvor man enten selv kan tilpasse billeder, farver, skrifttyper og meget mere – eller lade et professionelt bureau om det, da mange har ekspertise i WordPress. Hvorfor? Af den simple årsag at det også er de professionelles favorit.

Se også:
  5 måder at have flere penge sidst på måneden

Foruden design tilbyder en professionel WordPress hjemmeside næsten uanede muligheder for at tilføje funktioner. Systemet er bygget op omkring plug-ins, der er moduler, som tilknyttes dit tema og straks giver forretningens nye hjemmeside værdi ved f.eks. at gøre det muligt at installere et flot galleri til fremvisning af en portfolio eller ved at tilføje rabatkoder til særligt loyale kunder. Mulighederne er så godt som ubegrænsede.

Dertil skal vi naturligvis nævne, at der er tale om et system, der fremviser mobilvenlige hjemmesider perfekt på alle formater. Dine kunder møder derved et professionelt foretagende, uanset om de ankommer fra en bærbar eller en smartphone.

Vælg et webbureau, der lytter til kunden

I og med WordPress er et sikkert valg, når du skal have en ny hjemmeside, bliver den sværere beslutning at finde ud af, hvem der skal hjælpe dig med at få den bedste løsning.

Sørg for at finde en samarbejdspartner, der lytter til dig fra starten og ikke forsøger at sælge dig en standardløsning som et unikt og dyrt produkt. I den indledende fase skal du forvente svar på alle dine spørgsmål, ligesom du skal sørge for, at firmaet har en god support, der kan hjælpe dig, efter den ny hjemmeside er lagt online.

Se desuden gerne på virksomhedens referencer fra tidligere kunder, da dette ofte afslører, hvad du som kunde kan forvente dig.