Bedøm artiklen

Bor du i et ældre hus eller en ældre ejendom, risikerer du at betale udgifter til et større varmetab. Mange ældre bygninger formår ikke at holde varmen inden for husets mure og lofter, hvilket påvirker både økonomi og indeklima negativt.

Desuden udleder vi unødvendig CO2, når vi populært sagt ”fyrer for gråspurvene”, hvilket naturligvis er et udtryk for ringe energieffektivitet, hvor varmen siver ud i det fri gennem ydervæggen eller loftet.

Heldigvis findes der relativt enkle løsninger, uanset om du bor i Esbjerg, Aabenraa, Bramming, Haderslev, Ribe, Tønder eller et helt andet sted.

Papirisolering i hulmuren

I dag findes der stadig ikke en endegyldig isoleringstype, der kan betragtes som en standard. De fleste firmaer anbefaler dog i dag, at din hulmursisolering udføres med papirisolering, da det har en række unikke fordele.

For det første er det en langtidsholdbar løsning, der ikke pludselig efterlade nøgne områder i hulmuren på grund af svind eller nedbrydning. Som isoleringstype er papirisoleringen ganske enkelt i stand til at holde sin form, modsat andre typer, der volumenmæssigt kan svinde hele 30 % ind. Forestil dig blot hvilke konsekvenser det får på energiforbruget og indeklimaet.

For det andet er papirisolering mindre brandbart og reducerer forekomsten af f.eks. svamp. Dette fordi materialet er udviklet med salte og syrer, der virker brandhæmmende og modvirker råd. Produktionen af papirisolering er dog stadig miljøvenlig, og bortskaffelsen er også miljøvenlig, eftersom materialet er biologisk nedbrydeligt.

Læg dertil at disse salte og syrer – der på ingen vis gør den installerede papirisoleringen til skade for mennesker- gør hulmuren til et ubehageligt område for skadedyr, så skulle du gerne have tilstrækkeligt med grunde til at vælge denne type hulmursisolering.

Se også:
  Sov godt i vintermånederne med en god vinterdyne

Papirisolering på loftet

Varmen stiger altid opad, og derfor er din loftisolering afgørende for både indeklima og varmeregning. Dit varmetab vil typisk være 15 % højere gennem loftet end væggene. Efterisolering af dit loft er en nem måde at opnå store besparelser på.

Loftisolering med papirisolering foregår ved, at vi opsætter vindplader på indersiden af dit tag, for at sikre den rette ventilering. Så blæser vi isolering ind i den ønskede mængde/tykkelse. Papirisolering har mange fordele, fordi det pustes ud i alle hulrum, samt rundt om alle rør, hvilket er med til at fjerne kuldebroer. Der ligger typisk mellem 100-200 mm isolering i ældre huse, hvor vi anbefaler 400-500 mm.

Hvorfor er papirisolering et godt valg?

Papirisolering er et genbrugsmateriale, som er granuleret eller kommer i form af plader.

Papirisoleringen er udelukkende genbrugsmaterialer, som har fået tilsat salte og borsyre. Det gør, at det både er brandhæmmende og holder skadedyr på afstand. F.eks. kan musen og måren ikke lide at leve i denne type isolering, da luften ved loftisoleringen ganske enkelt bliver for tør til at indånde for skadedyret. Det kommer husejeren til gode.

Foruden at være mindre brandfarligt og værne mod skadedyr, holder materialet også bedre svamp og fugt på afstand – til glæde for indeklimaet.

Loftisolering med papirisoleringen har dog også en række øvrige egenskaber, der gør det til et foretrukket valg i mange danske hjem.

Vidste du f.eks. at:

  • Papirisolering reducerer lyden op til 10 gange bedre end traditionelle isoleringsmaterialer.
  • Det lader fugt passere uden på nogen vis at påvirke evnen til at isolere.
  • Produktionen er yderst klimavenlig, da produktet er lavet på genbrugsmaterialer. Det er godt for vores miljø.
  • Efter isoleringen er det stadig nemt at komme til installationer, såfremt der er behov for at tilgå dem på et senere tidspunkt.
Se også:
  Sådan får du lyse moderne gulve

Husk du kan få hjælp til udgiften

Husk at din hulmursisolering er betragtet som en energiforbedring, hvorfor det er muligt at få tilskud og finansiere arbejdet via håndværkerfradrag, tilskud fra energiselskaberne og/eller et energilån i din bank.

Mange firmaer tilbyder at undersøge din bolig gratis og give et tilbud, der er ganske uforpligtende. Så er det bare med at benytte sig af tilbuddet.