Bedøm artiklen

Få lyset ind

Når det kommer til moderne boligindretning, er meget fokus på at få det naturlige lys ind i boligens rum. Dette gælder så sandelig også badeværelset, og det er derfor vigtigt at have in mente hvis du skal renovere badeværelset. Alt afhængigt af hvor gennemgribende renovationen er, kan du gøre forskellige ting.

Er det den helt store omgang kan større vinduer selvfølgelig være en løsning. Selv matterede vinduer lukker godt med lys ind. Er det en lidt mindre omfattende renovation, er det fortsat vigtigt at sikre at ingen ting i badeværelset skærmer for lyset, og at lyset kan slippe helt ind.

Vælg en bruseniche der ikke skærmer for lyset

En af de ting som kan stå i vejen for lyset, er brusenichen. Derfor kan det være en fordel at investere i en bruseniche der lader lyset komme igennem. Glas er det åbenlyse materiale til dette, da det giver et eksklusivt look og lader lyset trænge igennem.

Unidrains GlassLine er et godt eksempel på dette. Disse brusevægge afskærmer diskret brusenichen fra resten af rummet, og lader lyset trænge ind. GlassLine findes desuden i en semimat udgave der giver lidt ekstra adskillelse af nichen fra resten af rummet uden at blokere lyset.

Undgå klinisk lys

Når du har sikret at der er godt naturligt lys på dit badeværelse, er det selvfølgelig også vigtigt at tænke på det unaturlige lys. Et pænt badeværelse kan ofte ødelægges af et alt for koldt og klinisk lys. En tendens indenfor lys, er at lade lyset skinne ind på væggen og lade genskinnet oplyse rummet. Dette giver et mere velfordelt og blødt lys, der passer særlig godt til badeværelset.

Se også:
  Altan-indretning for kreative sjæle

Orden i opbevaringen

Et badeværelse er et rum der primært er defineret af sin funktion. Derfor har man ofte mange ting opbevaret på badeværelset. Dette kan dog let føre til rod, og det er derfor vigtigt at tænke opbevaring ind i renovationen af et badeværelse. Skabe skal gerne kunne lukkes helt, så man ikke skal se på indholdet, og det er smart at have faste opbevaringssteder til de ting man bruger meget i hverdagen: tandbørster, håndklæder etc.

Rene flader

Rod kan dog også opstå i selve indretningen. Det er vigtigt at tænke minimalistisk og i rene linjer når badeværelset skal renoveres. Et sted man kan starte, er ved afløbet. Et linjeafløb er ofte en pæn og diskret afløbsløsning, der hjælper med at holde rummets rene linjer. Unidrains linjeafløb er, både langs væggen og fritliggende, gode eksempler på en minimalistisk løsning. Sammen med en brusevæg i glas giver dette et eksklusivt, stilrent look.

Giv rummet karakter og personlighed

Selvom rene linjer ofte giver et lækkert resultat, er faren at badeværelset bliver for kedeligt og upersonligt. Derfor kan det ofte være en fordel at inddrage mere personlige og unikke genstande. Genbrugsmøbler kan være et indslag der giver rummet karakter og et mere retro look. Dette kan for eksempel være en gammel avisholder eller en retro knagerække til håndklæderne, som man kan bruge til at møblere rummet med.

Læs også: Fem lækre møbler til husets hyggeligste rum

Glem ikke funktionaliteten

En sidste ting at huske på er, at badeværelset skal være funktionelt. Selvom det æstetiske er i højsædet, bør det ikke stå i vejen for funktionaliteten. For eksempel skal materialer gerne være lækre at se på, men de bør for det meste også kunne håndtere vand og andet slid. En vask kan også være flot, men er ikke meget værd hvis den er umulig at vaske af efter en barbering eller lignende. Alt i alt bør man ved en renovering af badeværelset altid have både det æstetiske og det funktionelle med, hvis man skal sikre et resultat man er glad for i mange år – ikke blot på dagen hvor det står færdigt.