Bedøm artiklen

Annonce

Det italienske køkken har utrolig meget at byde på, og du kan være helt sikker på, at der også vil være noget efter din smag. Det kan virke svært at finde rundt i de italienske madgloser, og derfor har vi lavet denne lille guide til at hjælpe dig på vej.

Find det rette spisested

Der findes fire typer af restauranter i Italien. Ristorante er den fineste type, og det er her, du oplever det største kendskab til både vin og mad. Kvaliteten er helt i top, men udover at være det mest elegante spisested, er det også det dyreste. På et trattoria tilbyder de nogenlunde samme mad som på en ristorante, men med et mindre udvalg til en lavere pris. Her kan du ofte smage mange forskellige specialiteter fra det lokale køkken. Hvis du er på udkig efter afslappet stemning, kan du med fordel lede efter et osteria, hvor du kommer til at sidde ved et bord sammen med mennesker, du ikke kender. Et ægte pizzeria har deres helt egen specielle pizza, du vil kunne nyde godt af. Det er både nemt og billigt at tage på afbudsrejser i Italien, så der er ingen undskyldning for ikke at sætte jagten i gang efter den bedste pizza. Tidligere serverede pizzeriaer udelukkende pizzaer, men i dag vil du faktisk ofte kunne finde andet på menukortet.

Find rundt på menukortet

Ligesom der findes mange typer af restauranter, findes der også mange forskellige retter på det italienske menukort. Antipasto er ment som en appetitvækker, der kan være alt fra en salat med mozzarella og tomat til forskellige pølser og oliven. Under primo vil du kunne finde så lækre og cremede pastaretter, at kun italienerne kan lave dem. Secondo er det, italienerne betegner som hovedretten. Især i havnebyer kan der være mange fordele ved at vælge en fiskeret, fordi du på den måde helt sikkert ikke vil blive skuffet. Dolce er aftenens dessert og afslutningen på dit restaurantbesøg. Italienerne har meget at byde på, når det kommer til dessert, og du vil kunne finde alt fra cremet tiramisu til frisk frugtsalat.

Se også:
  Til de rigtige vandhunde