Bedøm artiklen

Vi hører det alle sammen igen og igen: Vitaminer og mineraler er essentielle, og vi skal huske at passe på vores kroppe. Det kan dog ikke desto mindre være svært at finde rundt i virvaret af forskellige meninger og anbefalinger, der florerer rundt. Her finder du en kort introduktion til kosttilskud.

Hvorfor tager man kosttilskud?

Kosttilskud er ikke fra naturen noget, vi er nødsagede til at tage for at have det godt. At spise varierede fødevarer er for langt de fleste menneskers vedkommende rigeligt godt til at få dækker alle de nødvendige indtag af næringsstoffer. Når det så er sagt, oplever nogle at have sværere ved at dække disse indtag via kosten, og det er i de tilfælde, at tilskud kan være en nødvendig gamechanger.

Har du mistanke om, at du kunne have brug for et kosttilskud, er det altid den bedste ide at tale med din læge om det – han eller hun kan afdække, om det er det rigtige for dig, eller om dine symptomer måske skyldes andre faktorer. Kosttilskud er ikke nødvendigvis billige, og er i bedste fald fuldstændigt overflødige, hvis du i forvejen er dækket ind af dine normale spisevaner.

Vitaminer og mineraler er byggestenene til en sund krop

Det velkendte ordsprog siger, at man er hvad man spiser, og faktisk er der en hel del om snakken. Din krop bruger nemlig disse elementer som byggesten, hvilket i høj grad kan mærkes, ikke mindst når det handler om dit velvære.

Vil du lære mere om kosttilskud, kan du for eksempel blive klogere på https://supplementer.dk. Her finder du også udførlige lister over alle de vigtige vitaminer og mineraler som gerne skal indtages via kosten og eventuelt supplerende tilskud efter behov. Har du mistanke om, at noget ikke er dækket korrekt, bør du altid kontakte din læge, specielt hvis du tager andet medicin samtidigt.

Se også:
  Hvorfor bør man altid bruge conditioner i sit hår?