Bedøm artiklen

Hvis du er en erfaren investor, har du helt sikkert spekuleret i at handle optioner. Optioner giver rig mulighed for at øge afkast eller reducere risiko. Denne form for investering er derfor et godt alternativ til aktiehandel, valutahandel eller investering i kryptovaluta, og kan være en god måde at tjene lidt ekstra penge på. Men hvorfor lige handle optioner?

Hvad er en option?

En option, også kaldet en optionskontrakt, er en aftale mellem to parter, hvori køberen sikrer sig retten til at købe eller sælge et underliggende aktiv til en bestemt pris på en bestemt dato. Dette er en såkaldt europæisk option. En amerikansk option kan bruges på hvilket som helst tidspunkt mellem købs- og udløbsdatoen. For at få retten til at købe betaler køberen noget der hedder en optionspræmie til sælgeren. På denne måde skal sælgeren sælge til den aftalte pris, men køberen er ikke forpligtet til at købe. Der kan blandt andet handles optioner i aktier. Der findes flere forskellige udbydere hvor du kan handle optioner danmark.

Fordelene ved at handle optioner

Du kan tjene penge lige meget om du tror at aktiekursen stiger eller falder. Eller står stille. Dernæst er det billigere at købe en option end at investere i en aktie – men afkastet kan blive mindst lige så stort som havde man investeret i en aktie. Dette skyldes at en kursstigning i en aktie kan øge optionens værdi drastisk. Det eneste det kræver er mere overvågning end ved aktiehandel.

Alternative investeringsmuligheder

Hvis du foretrækker at ’eje’ et aktiv, kan du selvfølgelig også gå en lidt anden vej for at tjene nogle ekstra penge. Du kan vælge de mere traditionelle måder – aktieinvestering eller valutahandel. Disse former for investeringer kræver ikke lige så meget overvågning. De kræver dog stadig at man sætter sig ind i markedet og researcher både aktie- og valutakurser. Man kan betragte det som investeringer, der ikke kræver lige så meget arbejde, men som stadig kan give et stort afkast.

Se også:
  Lavpraktiske ting du bør gennemføre!

Dernæst findes der kryptovalutaer, som er en nyere og mere utraditionel investeringsmulighed. Kryptovalutaen blev først udviklet i 2009, men værdien af Bitcoin har siden hen eksploderet. I modsætning til aktier er der færre kryptovalutaer at vælge i mellem, når man vil investere. Det er dog lige så vigtigt, at man sætter sig ind i hvilke kryptovalutaer der giver bedst mening at købe, både i forhold til pris, men også i forhold til forventning om at den vil stige i værdi eller ej.