Bedøm artiklen

Annoncør: Jægeren & Lystfiskeren

 

Der er mange situationer, hvor waders kan være smarte og uundværlige. Ofte er det i forbindelser med fiskeri – og navnlig kystfiskeri – at waders er oplagte. Waders er en form for kombinerede overtræksbukser og støvler, og den helt store fordel ved dem er, at de kan holde vand ude.

Hvis du drømmer om at give dig i kast med kystfiskeri eller en anden aktivitet, hvor du gerne vil holde alt, hvad der hedder mudder, snavs eller vand ude, kan waders helt klart anbefales.

Hvilke waders skal jeg vælge?

Når først du har besluttet dig for at investere i et par waders, er det næste, du skal beslutte dig for, hvilke waders du skal vælge. Der findes flere forskellige typer af waders, og der er derfor en hel del ting at tage stilling til.

Du kan med fordel overveje, hvilken pasform og livhøjde du har behov for. Dette vil blandt andet afhænge af, hvilken vandhøjde du skal stå i, og om det eksempelvis kun er din underkrop, der skal beskyttes mod vand.

En anden ting, som du vil gøre klogt i at tage stilling til, er, hvornår dine waders skal bruges. Nogle waders er nemlig isolerede og egner sig til koldt vand, mens andre fungerer bedre til de lunere sommermåneder.

Find det rette materiale

Du kan finde waders i tre forskellige materialer, og de har hver især forskellige egenskaber, hvilket du kan læse meget mere om.

De tre materialer, du kan overveje, er følgende:

  • PVC
  • Neopren
  • Åndbare waders
Se også:
  Når den travle hverdag kommer snigende

Det vil afhænge af dine personlige præferencer og ikke mindst den specifikke situation, hvilket materiale der er det mest hensigtsmæssige. Waders i neopren er gode til at holde på varmen, og disse vil derfor være oplagte i de kolde vintermåneder, hvorimod PVC generelt er bedre om sommeren.