Bedøm artiklen

Uanset om du netop har fået ny seng eller bare ønsker lidt fornyelse til sengen, er det vigtigt at finde det rette tilbehør til sengen. Dette kan være i form af eksempelvis dyner, puder og rullemadrasser. Disse produkter er vigtige at få valgt med omhu, da de så kan bidrage til forbedret søvn og en langt bedre fornemmelse i sengen.

Gå ikke ned på kvalitet af pude

Når du skal vælge en ny pude, er det, som ved mange andre produkter, vigtigt ikke at gå ned på kvaliteten, fordi puden spiller en stor rolle i forhold til, hvor god søvn du får. Først og fremmest er det vigtigt, at puden har den rette blødhed og komfort, mens det også er vigtigt, at den er luftig, så den ikke kommer til at føles tung, hvis du begynder at svede i hovedregionen om natten.

I forhold til komforten er det vigtigt, at du finder dine præferencer. For nogles søvn er det vigtigt, at man kan ligge lidt højt med hovedet, og i dette tilfælde er det vigtigt at finde en meget luftig pude, som holder formen. Andre foretrækker måske, at puden er lidt fladere, hvormed det er vigtigt at finde en pude, der enten giver sig meget efter formen eller i udgangspunktet ikke er så høj. Derudover fås puderne også i forskellige blød/-hårdheder, og her er det vigtigt at finde det, du finder mest komfortabelt. Dette vil naturligvis også have noget at sige i forhold til, hvor meget puden giver sig i højden, når du ligger på puden.

Se også:
  Arbejdet som landmand - mere tid til andet sjov

Din dyne skal passe til behov

Der er samme typer af overvejelser forbundet med valg af ny dyne. Når du skal vælge ny dyne, er det nemlig vigtigt, at du har styr på, hvilke behov du måtte have til dynen. Hvis du er typen, der let får det meget varmt om natten, er det vigtigt at få valgt en type af dun, der ikke er for varme, og sørge for, at der ikke er for tykt et lag. Omvendt kan du med fordel sørge for netop dette, hvis du fryser meget om natten. Derudover er dette også med til at definere komforten af dynen. Nogle ønsker, at dynen skal forme sig rundt om kroppen, hvilket oftere er tilfældet med en tykkere dyne. En tyndere og mere let dyne vil ikke forme sig om kroppen på samme måde, og der vil derfor være luft omkring.

Derudover er det også særdeles vigtigt at finde frem til en dyne i den rette størrelse. Den skal være stor nok til at dække hele kroppen, men bliver den for stor, kan den være svær at rykke rundt med og føles meget tung.

Rullemadrassen skal varetage flere funktioner – find den rette

En rullemadras er det sidste lag, der lægges på sengen, og det er derfor vigtigt, at den har den rette blød/-hårdhed, mens det også er vigtigt, at materialet er af høj kvalitet. Hvis ikke det er af høj kvalitet, kan du risikere, at der bliver meget lukket, hvis ikke rullemadrassen giver plads til, at huden kan ånde gennem lagenet. Derudover skal rullemadrassens størrelse naturligvis passe til sengens størrelse.

Sørg for god kvalitet på tværs af produkterne

Kvalitet er for alle produkter et nøgleord, og det er vigtigt at sikre sig. Du kan eksempelvis overveje produkter af Tempakron, der har aktiv temperaturregulering, da der anvendes mikrokapsler i produkterne i samspil med en specifik type af voks, der kan optage og frigive varme. Det giver bedre betingelser for søvnen, da det hjælper kroppen til at regulere temperaturen. Du kan finde et stort udvalg af Temprakon på Sejsdyner.dk.