Bedøm artiklen

Et alkoholmisbrug er hårdt at bære på, både for den der drikker, og for de mennesker der er tæt på misbrugeren, som oftest er familien.

Dog skal du vide at du ikke er alene hvis det er det der plager dig, ifølge pålidelige kilder, så er der i Danmark omkring 150.000 mennesker der kæmper med alkoholafhængighed, der kan karakteriseres som værende behandlingskrævende, ud over det anslås det at der er op til 640.000 danskere der har et så uhensigtsmæssigt forhold til alkohol, at det skader deres helbred.

Alkohol kan være skadeligt i store mængder

Der er ingen tvivl om at alkohol er det mest skadelige stof der findes, alene målt på antallet af misbruger, og mange af dem, der har et misbrug, er ikke bevidste om det, hvilket betyder at der er mange der aldrig kommer i behandling, fordi de ikke mener det er nødvendigt, og jo senere det sker, jo sværere er det at håndtere.

Det er faktisk en skam, for det kan behandles, det kan håndteres, og du kan som misbruger opnå det gode liv uden alkohol, selv om det er svært at forestille sig, når du står midt i det.

Alkoholafvænning er en vej ud, hvis du har modet og motivationen, så tag hånd om det i dag.

Hvordan foregår alkoholbehandling, og hvornår skal du vælge det?

Selve behandlingen er for dig der har et misbrug af alkohol, eller er decideret alkoholiker, og foregår på den måde, at det giver dig indsigt i sygdommen, og lærer dig hvordan du skal håndtere det når der opstår trang.

Ud over det, så er det en vigtig sag at forstå hvorfor du drikker, fordi der normalt er nogle underliggende årsager til misbruget, det er meget få der starter med at drikke uden grund.

Se også:
  Sådan finder du ud af, om køb af aktier er den rigtige investering for dig

Du skal lære at forholde dig til de følelser og tanker der opstår og får dig til at drikke, og du skal lære at sige fra, og på den måde får du nogle værktøjer der kan hjælpe dig efter du skal genstarte livet når du er sluppet fri for misbruget.

Hvornår er tiden moden til at søge hjælp? Jamen det skal være når du har udviklet en afhængighed eller et misbrug, hvor det godt kan være du ikke kan erkende det, hvor du skal tænke dig rigtig godt om og igen spørge dig selv om du er fanget af misbruget?

Ellers står der ikke noget i vejen for, at du henvender dig og får afklaret om du har et problem. Start eventuelt hos din egen læge.