Bedøm artiklen

Selvom Danmark er et af verdens mindre lande, betyder det skam slet ikke, at der ikke er masser af områder at vælge imellem, når du er på boligjagt. Landet har en størrelse, der for de fleste tillader, at man kan komme i megen tvivl om, hvilken landsdel man vil kunne finde sig bedst til rette med at bo i.

Sjællænder, jyde, Fynbo eller øbo på en mindre ø?

Danmark består af flere større og mindre landområder og øer, og det kan være en svær beslutning at træffe, hvorvidt det er det rette for dig at bo i Jylland, på Sjælland eller Fyn, eller om en af de mindre øer som Bornholm eller Lolland er det bedste sted for dit vedkommende.

Noget, der kan gøre det nemmere at finde ud af, er at overveje, om det for eksempel er vigtigt for dig at bo tæt på dine forældre eller anden familie. Betyder selve området omkring dig ikke meget i modsætning til, at din familie bor i nærheden, kan det nemlig gøre beslutningen væsentligt nemmere for dig, for familien flytter sig nok ikke. Bor de eksempelvis i det nordjyske tæt på Hjørring, er det måske spændende at besøge Hjørring Netavis, hvor der både er artikler om kulturlivet og andet i Hjørring såvel som i andre dele af Danmark.

Skal du bo i udkantsdanmark?

Da Jylland er en halvø, og det resterende af landet består af øer, er der masser af muligheder for at ende tæt ved en kyst. Du bør, inden du bosætter dig tæt på havet have i tankerne, at det typisk blæser mere derude end længere inde i landet, hvilket gør temperaturerne en smule køligere. Har du en drøm om at have stranden liggende ved hoveddøren, men er du for kuldskær til at bo der permanent, kan du evt. købe et sommerhus i stedet for.

Se også:
  Sådan får du mere plads i lejligheden