Bedøm artiklen

Danmark skal være i spidsen, når det gælder den digitale infrastruktur. En historisk aftale blandt alle Folketingets partier indeholder en plan for udrulningen af 5G-nettet og skal samtidig sikre, at mobil- og bredbåndsdækningen i hele landet styrkes.

Regeringen har den 17. maj, sammen med alle Folketingets øvrige partier, indgået en historisk aftale om Danmarks fremtidige telepolitik, der skal sikre bredbånd og mobildækning i digital topklasse. I aftalen indgår desuden en plan for udrulningen af det længe ventede 5G-net, der forventes at blive introduceret i Danmark inden for de kommen tre til fem år.

”Vi er enige om at skabe bedre rammer for udrulningen af 5G, og jeg er glad for, at det er et stort hold, der står bag aftalen” fortæller energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) til TV2.

Det nye 5G-net forventes at have en hastighed på mellem 1000 Mbit og 10.000 Mbit. De tal er dog fortsat teoretiske, da teknologien endnu ikke er færdigudviklet. Til sammenligning vil det dog sige, at 5G spås at være mindst ligeså hurtigt som YouSees hurtigste bredbåndsforbindelse, og at det potentielt set kan være op til ti gange så hurtigt.

bredbånd

Danmark i front med digital infrastruktur

I Regeringens nye aftale fremgår det, at ”Danmark skal have den bedste europæiske udrulning af og de bedste telepolitiske rammer for anvendelse af digital infrastruktur.” Helt konkret betyder det, at bredbåndspuljen i 2018 forøges med 60 millioner kroner, så den samlet når 100 millioner kroner.

Den nye telepolitik skal fremtidssikre Danmark digitalt, så alle borgere og virksomheder har adgang til det digitale samfund på lige fod. Derfor er den nye millionindsprøjtning også målrettet de tyndtbefolkede områder. Dog er det i udgangspunkt markedet selv, som skal udrulle telenet i Danmark, og det offentlige skal udelukkende blande sig, hvor markedet har svært ved at nå ud.

Se også:
  Få styr på dit hjem og dig selv

Kilder: