Bedøm artiklen

At arbejde som landmand er et anderledes arbejde end et kontorjob på forskellige måder. En landmand arbejder ofte længere og mere end folk på andre arbejdspladser, men det er et værdifuldt arbejde, synes mange landmænd.

Arbejdsmiljøet

Du står op tidligt om morgenen til lyden af hanen, som galer, så ved du, at det er en ny dag på landbruget. Du står op og drikker en kop kaffe og læser morgenavisen inden, at du begiver dig ud i stalden for at fodre dyrene. Hvor du herefter skal ud og ordne markerne og de andre arbejdsopgaver.

Arbejdet som landmand kan være anstrengende på forskelligvis, og det betyder også, at du som landmand får brugt kroppen anderledes end, hvis du har et stillesiddende job. Ved at være landmand kan det betale sig at sætte sig ind i maskinerne, som findes på markedet for at gøre arbejdet som landmand endnu bedre. På markedet finder du bl.a. en traktorfræser, som er nyttig, når du skal så på markerne. Desuden gør en fræser arbejdet på markerne nemmere, og du sparer herved en del tid og kræfter, som du kan bruge på andre gøremål.

Tid til sjov

Som landmand har du ofte store arealer med marker og meget land, som du ikke altid for nydt, men ved at investere i maskiner, som gør dit arbejde som landmand nemmere. Åbner dette døre for, at du kan bruge noget af tiden på at nyde den friske luft. Hvis du elsker at tilbringe tid sammen med dyrene, og du f.eks. har en hest, så kan du tage en ridetur rundt i omegnen. Her kan du betragte og suge en ny energi til dig, som du kan tage med dig på resten af arbejdsdagen. Det gælder om, at du finder plads til ro indimellem til at nyde tiden, og det som du foretager dig.

Se også:
  Gør din indretning lidt pænere med disse tips