Bedøm artiklen

Når man mister en af sine nærme bringer det en hel del med sig. Mest af alt bringer det selvfølgelig sorg, hvilken man mest af alt bare har lyst til at bearbejde. Dog er der også en masse praktiske ting, man skal tage sig af, hvilket kan være yderst uoverskueligt i perioden lige efter. Én af disse praktiske ting, man er nødsaget til at få gjort noget ved, er beregningen af begravelseshjælp, hvilket i sidste ende kan være en stor økonomisk aflastning i en forvejen svær tid. I den forbindelse er det en rigtig god idé at søge hjælp hos professionelle

 

Økonomisk støtte til efterladte

Beregning af begravelseshjælp er en økonomisk støtte, man kan få såfremt personen, der er bortgået, har ret til dansk sygesikring – uanset, om man er bosat i Købehavn, Århus eller mindre byer såsom Grenå/Ebeltoft. Der er nogle forskellige regler for, hvor meget man kan få. Her er et overblik:

  • Personer under 18 år; der udbetales en begravelseshjælp på 9.200 kr. uanset formue
  • Efterladte indebærer ægtefæller eller børn under 18 år; der udbetales en begravelseshjælp på 11.000 kr. såfremt ægtefællernes samlede formue er under 36.700 kr.
  • Personer på 18 år og derover; der udbetales en begravelseshjælp på 11.000 kr. såfremt afdøde efterlader sig en formue på under 18.400 kr.
  • Personer født før 1. april 1957; begravelseshjælpen vil – uanset formueforhold – altid udgøre mindst 1.050 kr.

Der er dermed en del penge at få til hjælp med begravelse, bisættelse eller lignende, hvorfor det er en rigtig god idé at sætte sig ind det. Det kan derfor være en god idé at tage kontakt til en autoriseret bedemand, da denne har det fulde overblik.

Se også:
  Disse ting må du ikke glemme til en tur i sommerhuset

 

Søg hjælp hos den lokale bedemand

Står man i en situation, hvor man har mistet en af sine nærme, og derfor skal have afholdt begravelse, bisættelse osv., er det selvfølgelig ikke helt lige meget, hvem man vælger som sin bedemand. Det er unægtelig en svær tid, hvorfor det helst skal gå så gnidningsfrit som muligt. Der findes bedemænd i langt de fleste kommuner, og det kan være en god idé at henvende sig hos den lokale i ens egen kommune, da denne kender lokalsamfundet og den gængse måde at gøre tingene på i den enkelte by.