Bedøm artiklen

Annonce

Har du været ude at investere i en bil, eller har du planer om snart at købe en? Så skal du også have en bilforsikring. Med denne guide kan du få styr på alt, hvad du skal vide om bilforsikringer

 

For mange kan det være rigtig uoverskueligt at finde rundt i de forskellige begreber og tage stilling til, hvilken bilforsikring der er den rette at vælge. I denne artikel gennemgår vi de forskellige begreber, og hvad du skal være opmærksom på, så du forhåbentlig har lettere ved at træffe det rette valg.

 

Ansvarsforsikring eller kaskoforsikring

Noget af det, du skal tage stilling til, når du tegner en bilforsikring, er, om du blot vil have en ansvarsforsikring, eller om du vil være endnu mere tryg, når du sætter dig bag rettet, ved at vælge en kaskoforsikring.

 

Ansvarsforsikringen er lovpligtig, og den er rigtig nyttig at have i flere forskellige situationer. Det kan være situationer, hvor du kommer til at gøre skade på andre personer, deres ting eller køretøjer i forbindelse med et uheld.

 

Derimod er det valgfrit, om du ønsker at tegne en kaskoforsikring. Kaskoforsikringen dækker, hvis der bliver forvoldt skade på din egen bil. Det indebærer skader i forbindelse med færdselsuheld, tyveri, hærværk, brand og lignende.

 

Retshjælp

Vælger du at tegne en kaskoforsikring, omfatter det også retshjælp for det specifikke køretøj, som du har tegnet din bilforsikring til. Retshjælp kan hjælpe dig, hvis der er uoverensstemmelser mellem de involverede parter i et færdselsuheld. I disse tilfælde kan beløbet hurtigt løbe op, og det er derfor vigtigt at være godt dækket.

Se også:
  Sådan overlever du den mørke tid og juleræset

 

Udvidet glasdækning

Udvidet glasdækning er ligeledes en del af kaskoforsikringen, så hvis du blot vælger en ansvarsforsikring, kan det være en god idé også at vælge den udvidet glasdækning. En udvidet glasdækning dækker alle bilens synlige glasdele, der kan blive skadet på flere forskellige måder.

 

Det er sjældent, at du som bilejer helt kan undgå at få glasskader på din bil, og mange oplever især at få stenslag igen og igen. Udover at være godt dækket ved stenslag, hjælper en udvidet glasdækning dig også, hvis ruder, spejle og lygteglas bliver skadet i forbindelse med hærværk eller indbrud.

 

Elitebilist

Når du er elitebilist, betaler du en lavere pris for din bilforsikring, men det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der er forskel på, hvornår du er elitebilist hos de forskellige forsikringsselskaber. Hos nogle forsikringsselskaber bliver du elitebilist afhængigt af din alder, mens du hos andre bliver det, når du har kørt uden skader i en årrække. At være elitebilist er derfor forsikringsselskabernes måde at belønne dem, som kører ordentligt og ingen skader har.

 

Kørsel i udlandet

Skal du køre meget i udlandet, bør du også tilpasse din bilforsikring efter det. Med meget kørsel i udlandet kan det ske, at du får brug for vejhjælp, og så er det rart for dig at vide, at du er godt sikret. Derfor er det en god idé at kaskoforsikre din bil, så du også er sikret, hvis du skulle få brug for hjælp i udlandet. Det omfatter de samme services som herhjemme – som eksempelvis hjemrejse fra uheldssted, udlejningskøretøj, bugsering og lignende.

Se også:
  Her er den bedste (og mest holdbare) måde at tjene penge online

 

Selvrisiko

Selvrisikoen er det beløb, som du selv skal betale, i tilfælde af at dit eget køretøj bliver skadet. Jo højere din selvrisiko er, jo billigere bliver din bilforsikring. Derfor er selvrisikoen en af de mest afgørende faktorer i forhold til prisen på din bilforsikring.

 

I princippet kan du sætte din selvrisiko, så højt som du vil, men det er dog vigtigt, at du grundigt overvejer, hvad du har mulighed for at betale, hvis du bliver involveret i et færdselsuheld, hvor din bil bliver skadet. Hvis du får mange skader på din bil, kan det ende med at blive en rigtig dårlig forretning for dig, hvis du har sat din selvrisiko højt.

 

Hvis du har behov for yderligere information, inden du tegner din forsikring, kan du finde, alt hvad du skal vide om bilforsikring her. Sørg for at sætte dig godt ind i de forskellige muligheder og søg råd hos forsikringsselskabet, hvis du er i tvivl om, hvad der er bedst for dig og din bil.