Bedøm artiklen

Inden du tager action på tanken Crowdlending online, er der visse faktorer, som du bør være opmærksom på. Disse faktorer er essentielle uanset, om du optager et kviklån, forbrugslån, minilån eller en anden låneform. Det er især vigtigt at have styr på, hvad de samlede omkostninger på lånet er samt, hvor lang lånets løbetid er. Derudover er det altid vigtigt at læse låneaftalen grundigt igennem. Læs mere nedenfor om, hvad du især skal være opmærksom på, inden du optager et lån.

Lånets omkostninger

Lånets omkostninger er en af de vigtigste faktorer, som man bør holde øje med, hvis man ønsker at optage et lån. Dette skyldes, at det er omkostningerne på lånet, der vil være det, som du skal betale for at få lov til at optage lånet. Hvis du ønsker at finde frem til de totale omkostninger, så bør du se på, hvad ÅOP er på lånet. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og medregner derfor både renteomkostninger og alle andre omkostninger såsom gebyr- og administrationsomkostninger. For at være sikker på, at man får det billigst mulige lån, så er det en utrolig god ide at benytte en lånesammenligningsside som Moneytalk.dk.

Lånets løbetid

Lånets løbetid er også noget, som man bør have for øje, når man skal optage et lån. Løbetiden på lånet er den tid, som du har til at betale lånet tilbage til långiveren. Har lånet således en løbetid på 2 år, så skal du altså kunne betale lånet tilbage, inden disse år er gået. Hvis man overstiger lånets løbetid, så vil der komme markante omkostninger på lånet, hvilket altså vil være særdeles negativt for dig som låntager. Hvor lang løbetid, som du skal gå efter at få på dit lån, afhænger af, hvor meget du har mulighed for at afdrage på lånet hver måned. Sørg derfor for at have et godt overblik over din økonomi og hvor mange ekstraudgifter, som den kan klare at have hver måned.

Se også:
  Sådan får du mere ud af en mindre lejlighed

Det med småt

Uanset hvilken aftale, som man ønsker at indgå, så bør man altid læse det med småt, inden man skriver under. Dette skyldes, at der ofte placeres væsentlige forhold i dette stykke, som kan gå hen og få en negativ konsekvens for dig som låntager, hvis du ikke kender til disse forhold. Man bør huske på, at långivere lever af at låne penge til folk, hvorfor det vil være en fordel for dem, hvis man som låntager ender med at betale ekstraomkostninger, fordi man har glemt at læse noget med småt. Sørg derfor altid for at læse aftalen grundigt igennem. Hvis du har svært ved at danne dig overblik over aftalen, så spørg et familiemedlem eller en ven om hjælp.