Bedøm artiklen

Vi lever i en tid hvor netop tid er den vigtigste ressource. I de fleste familier arbejder både mor og far fuld tid og kan typisk først hente børnene fra deres institution eller skolen ved 16-17tiden. Så skal der handles eller laves aftensmad.

Det er forståeligt at de fleste mennesker tyr til de samme 10 forskellige retter, færdiglavet mad eller de mere og mere populære måltidskasser, der vinder frem. Fælles for det hele er at der mangles tid og inspiration til bedre mad.

Samtidig lever vi nu i en verden hvor har muligheden for at købe alle råvarer, året rundt. Dvs. hvor man i ”gamle dage” vidste at især kålretter skulle få en igennem vinteren, så er det muligt at købe alle slags friske grønsager og frugter hele året rundt. Ligesom med valg af uddannelser/beskæftigelse, hvor man i gamle dage ”bare” gik i sine forældres fodspor, er der nu nærmest frit valg på alle hylder når man skal vælge ens retning.

Det med for mange valg giver generelt os danskere lidt problemer, da vi kan arbejde i alle retninger, samtidig med at vi skal de perfekte forældre, der også skal bruge tid til sig selv. Alle disse ting summeret op giver en masse udfordringer for at få ens dagligdag til at hænge sammen.

Tidligere lavede en god husmor en plan hver dag for aftensmaden allerede om morgenen og hun vidste hvordan hun fik hendes råvarer til at strække sig over flere dage. Den disciplin er nærmest ikke eksisterende i dag. Retter skal være hurtige at lave eller færdiglavet før det giver mening for de fleste.

Se også:
  Sådan vælger du den rigtige rygsæk

Derfor er det dejligt at se, at et medie som GastroFun.dk, har masser af fokus på simre-retter og sous vide tilberedt mad, der står og passer sig selv over mange timer. Det er noget man skal tage sig tid til at gøre, men ved at indse at man ikke skal stå og passe på retten i den tid den simrer, har man muligheden for at kunne tilbringe den tid sammen med ens kære.

Et alternativ er naturligvis at lave store portioner af f.eks. langtidstilberedt mad i weekenden, for derefter at køle/fryse retterne ned i passende størrelser. På den måde laver man sine egne ”måltidskasser” eller ”fast food”.

Generelt hvis du mangler inspiration indenfor aftensmad, hverdagsmad, gourmet, sous vide, bagværk eller desserter, så tag et kig på de mange opskrifter fra GastroFun.dk.

About The Author

Related Posts