Bedøm artiklen

Hvis du er den glade ejer af en Mac, så har helt sikkert investeret mange penge i en god computer. Så ønsker du sikkert også at den holder i mange år og at den fungerer optimalt. Derfor er det vigtigt at passe godt på den, så du undgår unødvendige fejl og skader. Her får du nogle tips til, hvordan du kan undgå at skulle sende din mac til reparation.

Hvis skaden allerede er sket, kan du besøge PC Service Center som tilbyder mac reparation.

Hold din Mac opdateret

Det er vigtigt at installere de seneste opdateringer fra Apple. Disse opdateringer kan indeholde vigtige sikkerhedsopdateringer og andre fejlrettelser, som kan forhindre problemer med softwaren på din Mac. Du kan aktivere automatisk opdatering i systemindstillingerne.

Undgå fysiske skader

Det giver sig selv at du ikke skal kaste rundt med din Mac, hvis du skal undgå at den går i stykker. Men nogle gange sker det jo at man snubler, vælter op cykel eller bliver påkørt. Der kan ske mange uforudsete ting, og her kan du forbygge skader ved at købe et beskyttende case.

Der findes mange forskellige typer og materialer at vælge imellem. Det er dog vigtigt at vælge et i den korrekte størrelse, så det hverken er for stort eller småt.

Undgå at spilde væske på din mac

En af de mest almindelige årsager til skader på Mac-computere er spild af væske. Det kan være alt fra kaffe og vand til sodavand og juice. Hvis du spilder noget på din Mac, skal du straks slukke den og tage den med til reparation. Men det er bedst at undgå spild i første omgang.

Den åbenlyse løsning er naturligvis ikke at medbringe væsker til det sted man benytter sin Mac, men det ved vi jo godt alle sammen sker!

Se også:
  Sådan klæder du dig efter din kropsform

I stedet kan du undgå at spilde på din Mac ved at bruge en drikkedunk eller en kop med låg, når du sidder ved computeren.

Få renset din Mac

Den vigtigste ting, er den de færreste ved. Det er vigtigt at huske er at rengøre din Mac regelmæssigt, indvendigt. Vi anbefaler som regel at gøre det ca en gang årligt, men det kommer meget an på hvor meget computeren bruges og hvilke omgivelser den bruges i.

Grunden til at din Mac skal renses indvendigt er at den samler på de støv partikler som er i luften, da luften hele tiden suser ind og ud af computeren.

Når tilpas meget støv har samlet sig, kan det blokere for ventilationen i kølesystemet og din Mac kan overophede. Dette betyder degraderet performance og i risiko for alvorlig skade på de indvendige komponenter.

Et anden problem som kan opstå er at støvkornene kan punktere kabler eller battericeller. En MacBook er så kompakt at hvis der er mange støvpartikler inde i den, kan de blive klemt ind i kablerne eller batteriet og dermed ødelægge dem.