Bedøm artiklen

Annonce

Når man siger safari, bliver det ofte forbundet med lande som Kenya, Tanzania og Sydafrika. I disse lande kan du også komme på fantastiske safarirejser, men i Botswana er der forskellige forhold, der gør, at du vil opleve en safari på omtrent samme måde, som da de første opdagelsesrejsende kom til Afrika. Og hvis man leder efter en safarirejse, er det derfor værd at se nærmere på lige netop Botswana.

Hvorfor er forholdene til safari i Botswana så gode?

Safari i Botswana bliver af nogle beskrevet som en tidsrejse.  Det er autentisk, og du kommer ikke til et land, der er fuld af turister. Via forskellige love og andet er naturen og dyrelivet utrolig velbevaret. Dertil kommer at landet er på størrelse med Frankrig, men indbyggertallet er på mindre end 2 mio. mennesker. Med et stort fokus på nationalparkerne og The Department of Wildlife, der administrer 39% af landet, så har landet formået at holde forholdene i naturen som ”i de gode gamle dage”. En af grundene til dette er også, at de i landet har en højere pris for turister end i andre typiske safarilande. De lægger på den måde fokus på, at deres områder ikke skal overflokkes af turister, hvilket også er med til, at du får den autentiske oplevelse, fordi du ikke kommer til at være i områder fyldt med andre opdagelsesrejsende.

Første, anden eller tredje gang på safari?

Det siges at safari er vanedannende, men uanset om det er første, anden eller tredje gang du skal afsted, vil Botswana altså være et godt sted at kigge hen, fordi du her får den uspolerede oplevelse. Når du skal se på, hvilken type rejse du vil på, er der forskellige ting at overveje. Hvor mange dage vil jeg afsted, skal det være med samme base under hele rejsen, eller skal jeg flytte rundt og se forskellige områder? Er det en familiesafari? Hvis du ikke kender svarene på forhånd, eller gerne vil blive klogere på safari i Botswana – eller bare safari generelt – kan du klikke her.

Se også:
  Dansk jul i USA