Bedøm artiklen

Hvert år omkring eksamensperioden, er de rmange unge som er stresset pga. Det store pres der ligger på deres skuldre, i forhold til at skulle bestå de mange eksaminer i forår-sommer perioden. Det er en travl periode, hvor man skal holde tungen lige i munde, for at kunne klare sig godt. Hvis du læser med her, så giver vi dig som studerende, nogle gode tips til at bevare overblikket, når du skal læse op til eksamen.

Lav en plan

Hvis man har mange eksamener er man nødt til at lægge planer, hvad har man tid til. Det ville være katastrofalt, hvis man kun nåede at læse op til halvdelen af fagene. Det kan man kun undgå ved at lægge en plan for sig selv. Dette gør du ved at regne ud hvor mange dage du har til rådighed, for så derefter at uddele dagene på de forskellige fag. Planlæg det sådan at du bliver færdig med faget inden din eksamen, og forsøg at udregn hvad der kræver mere tid end noget andet. Hold dig til tidsplanen mens du læser op, så du får læst den estimerede tid til hvert fag.

Skriv det ned

Når du har lavet planen for hvornår du skal læse op til de forskellige fag, så skal du lave en plan igen. Den her gang skal du lave en plan for, hvordan du læser op til det enkelte fag. Her er det en god ide at skrive de ting ned, som du skal læse op til, på et whiteboard (køb whiteboards her). På whiteboardet skriver du de forskellige emner som du skal læse om , og eventuel anden nødvendig information over emnet. Dette kan være med til at give dig selv en større overskuelighed, fordi du kan hele tiden følge med i hvor langt du er, og du får lov til at viske de ting ud, som du har gennemført.

Se også:
  3 anledninger til at give en venindehalskæde