Bedøm artiklen

Står du i den situation, at du skal flytte hjemmefra? Det kan virke som det fedeste længe, men også noget af det mest skræmmende. Det kan virke så uoverskueligt, fordi der er så meget at holde styr på. Hvad skal du have købt? Hvad skal du være særligt opmærksom på? Er der noget, som du godt kan undvære? Bare rolig, hvis blot du følger et par få tips, så skal oplevelsen nok blive lige så god som du har gået og drømt om.

3 tips til inden du er flyttet

  1. Læg et budget. Inden du flytter, er det en god idé at have lagt et budget, så du har et overblik over hvor mange penge, du må bruge hver måned. Det gælder både faste og variable udgifter. Hvor store er dine indtægter, og hvad bruger du på alle dine forskellige udgifter? Her skal du både tænke på alt fra husleje, vand, varme og el til mad og fornøjelser. Lav f.eks. dit eget excel-dokument, hvor du skriver alt ind.
  2. Skriv en liste over alt, hvad du har brug for. Tag en dag, hvor du skriver alt ned, som du har brug for i dit nye hjem. Hvilke møbler har du brug for? Hvad for noget køkkenudstyr har du brug for? Lav et word-dokument, hvor du skriver en lang liste over ALT, hvad du har brug for. I takt med, at du så får købt tingene, kan du krydse det af eller slette det fra dit dokument. På den måde får du skabt et godt overblik.
  3. Sælg det du ikke bruger. Det er rigtig dyrt at flytte, for der er mange ting, du skal have købt, når du sådan starter helt fra bunden i dit nye hjem. Derfor kan du sælge alt det, du ikke bruger og som du ikke kan bruge i dit nye hjem. Så får du skrabet lidt flere penge sammen til dine nye ting.
Se også:
  Sådan får du mere plads i lejligheden

3 tips til når du er flyttet

  1. Spar hvor du kan. Når du er flyttet hjemmefra, handler det om at spare, hvor du kan. Hvis du går og bruger unødvendige penge hele tiden, slipper pengene lige pludselig op. Derfor kan du f.eks. være ekstra opmærksom, når du er nede og handle. Behøver du at vælge den spegepølse til 25 kr. når nu der også ligger en til 18 kr.? Kig godt efter og vælg billigste alternativ.
  2. Lav en madplan. Hvis du laver en madplan for hver uge, kan du handle stort ind for hele ugen i stedet for at handle 4-5 gange om ugen. Hvis du handler stort ind, kan du spare penge, da der tit er penge at spare ved større pakker mm. Hvis du kun handler én gang om ugen, så undgår du også at handle en helt masse impulskøb.
  3. Udnyt din studierabat. Hvis du er studerende, så er der rigtig mange steder, hvor du kan få studierabat. Hvis du husker at udnytte dette, er der også rigtig mange penge at hente.