Bedøm artiklen

Øjenvipperne er et af de områder, hvor de fleste gerne vil have kraftig og smuk hårvækst. Det kan dog være tricky, og der kan være mange grunde til, hvorfor vipperne fælder, er svage eller blot ikke vokser sig ret lange. Vil du gerne have fat i de bedste tips og tricks til pleje af øjenvipper, kan du med fordel læse med her.

Derfor går du og mister dine øjenvipper

Der kan være mange forskellige grunde til, at du går og taber dine øjenvipper. Det er helt naturligt at tabe hårene af og til. Sker det i for hyppigt tempo til, hvad du ville ønske, er der dog råd at forsøge sig med. Dertil kommer, at mange ydre faktorer også kan være med til at øge hastigheden for dit vippetab.

Med det rette produkt og den rette tilgang vokser øjenvipper ud igen. Har dine øjenvipper for eksempel været udsat for en eller flere af følgende faktorer, kan det være et godt sats at prøve at give dem lidt ekstra pleje og kærlighed:

  • Fysisk påvirkning af vipperne såsom vippebukning, extensions eller kunstige vipper kan tære hårdt på de naturlige vipper. Disse påvirkninger kan gå hen og knække eller løsne hårstråene i hårsækkene.

  • Sygdom, stress eller medicin kan også gå ind og påvirke kroppen på mange måder, herunder også dine øjenvipper. Er du i tvivl om noget medicin påvirker dig, bør du snakke med din læge.

  • Makeup og fjernelse heraf. Makeup kan også være stridt imod de delikate vipper, og det samme sker med en mangelfuld rutine for fjernelse af øjenmakeup. Fjerner du ikke din mascara før du går i seng, kan det også føre til tabte vipper.

  • Kemiske behandlinger kan også have stor påvirkning af vippernes styrke og sundhed.

Se også:
  Hårbørste Test 2019 - Dit hår, din børste

Har du ikke belastet vipperne på disse måder, kan de dog stadig være svagere i en periode. Heldigvis findes der gode muligheder for at lade dem vokse styrket ud igen.

Sådan styrker du dine vipper

Vil du gerne give dine vipper de bedst mulige vilkår, så de kan komme sig, findes der gode metoder at benytte sig af. Overvej for eksempel at benytte bryn- og vippeserum. Dette er noget, den naturlige hårvækst trives godt med.

Udover at benytte et vippeserum bør du også sørge for at behandle dine vipper skånsom. Husk at fjerne din øjenmakeup forsigtigt, og undgå for eksempel hårdere formler såsom vandfast mascara. Tænk over, hvordan vipperne trives.