Bedøm artiklen

Du har helt sikkert hørt om 3D print før. Som ofte er det i forbindelse med professionelt arbejde, hvori de printede materialer indgår. Men vidste du, at du faktisk kan lave dine egne 3D-print supernemt? Hvis ikke, så læs blot med videre for at finde ud af, hvordan du kommer i gang med 3D-print.

Investér i en 3D-printer

En 3D-printer skiller sig ud fra den almindelige printer på den måde, at den er i stand til at printe genstande i 3D. Hvis det lyder som noget, du kunne tænke dig at springe ud i, så er første skridt at investere i en 3D printer.

Der findes flere typer af 3D-printere, og det er altid en god idé at undersøge markedet, inden du beslutter dig. Overvej også, hvad printeren skal bruges til. Hvis det blot er til hobby-brug, så kan du med fordel starte ud med en mindre og dermed også billigere 3D-printer.

Opsætning af printeren

Hvis du har investeret i en 3D-printer, så skal den selvsagt også sættes op. Det er som regel lige ud ad landevejen, især hvis du følger manualen. Skulle der alligevel opstå nogle tvivlsspørgsmål i forbindelse med, at du sætter din printer op, kan du tage kontakt til det sted, du har købt printeren. De kan helt sikkert være behjælpelige. Det kan også være, at du kender andre, der gør sig i 3D-print, som du kan spørge til råds.

Det er vigtigt, at din printer er sat korrekt op, så brug al den tid, du har brug for til dette punkt. Det er med til at sikre en god kvalitet på dine fremtidige 3D-print.

Se også:
  Kom på eventyr i Kalundborg

Når din nye printer er sat op og klar til at printe, så kan du for alvor gå i gang. Men hvad kan man printe i 3D? Mulighederne er uendeligt mange, og det er faktisk kun din fantasi, der sætter grænsen.

Dog skal du bruge nogle 3D-modeller, som du kan printe efter. Det kan være i form af en fil på din computer, men du kan også scanne elementer ind i 3D, som din printer kan genskabe.

Et godt fif til dit allerførste 3D-print, det er at starte relativt simpelt. Så er der størst chance for, at dit første 3D-projekt lykkes. At springe ud i 3D-print kan være udfordrende i begyndelsen, men husk: Øvelse gør mester!