5 (100%) 1 vote

Vi falder tit ind i gamle mønstre når der kommer til dating, og derfor kan det være sundt lige at udvide sin horisont lidt. Der er ingen der kan lide at kede sig, og derfor er det heldigt at der kommer nye måder at date på. Datingscenen udvikler sig konstant, og det er særligt på grund af dating apps der tilbyder alle former for dating. Her kan du læse lidt mere om datingformer, som du måske ikke var klar over eksisterede.

Kom ud af din comfort zone

Dette må jo nærmest være datingverdenens mantra. At komme ud af sin comfort zone er dog ret essentielt for at kunne møde nye mennesker – for virkeligt at kunne møde dem og imødekomme dem. Når vi er i vores comfort zone, så tænker vi nemlig mest på os selv og da er det svært at være åben, fokusere på den anden og faktisk lære den anden person at kende.

Fordomme er ved at forsvinde

Der er heldigvis en del fordomme der er ved at opløses indenfor dating. Flere former for seksualiteter og præferencer er ved at blive bredt accepteret indenfor datingverdenen og indenfor samfundet generelt. Vi løfter ikke længere et øjenbryn over folk der udforsker sin seksualitet på en grænsesøgende måde, og vi er mere forstående overfor folk, der har andre præferencer end vi selv har. Måske er du selv blandt de lidt alternative?

At ændre et samfund mod at opløse fordomme tager tid, og er noget der har været lang tid undervejs. Det er ligesom om datingapps har givet os mere forståelse for andre former at date og leve på. Måske er det fordi det i større grad lægger op til en form for anonym udforskning af seksualitet?

Se også:
  Dyrk ravjagt på de skandinaviske strande – find en ravlygte

Prøv ny måder at date på

Så hvad indebærer egentlig nye måder at date på? En måde at date på der er kommet meget frem i medierne, er det der kaldes for sugardating. Det er en kontroversiel måde at date på, der har skabt mange diskussioner omkring gråzoneprostitution. Ikke alle alternative datingformer behøver at omhandle penge.

Der er også andre former for dating der er kontroversielle fordi de i stor grad udfordrer den måde vi tænker alder og ikke mindst, aldersforskelle på. Der er bred accept for at yngre kvinder dater ældre mænd, men at unge mænd tænder, på ældre kvinder er først blevet mere alment acceptabelt indenfor de seneste år.

Når yngre mænd dater markant ældre kvinder det man kalder for cougar dating. Cougars er generelt kvinder der er over fyrre år og kan anses som modne. En anden kategori er det man kalder for milf dating, et begreb der for alvor kom til overfladen, gennem 90er-filmen American Pie. En milf er en mor der har beholdt sit (gode) udseende trods en eller flere fødsler.

Begreber som disse er med til at skabe en bredere forståelse for måder at date på og hvad der er accepteret i samfundet.