Bedøm artiklen

Vi kender det alle sammen. Sved på panden. Fugtige håndflader. Bævrende stemme. Uanset hvilken type uddannelse du er i gang med, vil du nok stå overfor en eller anden form for eksamen på et tidspunkt. Mange af os forbinder eksaminer med noget ubehageligt, som helst skal overstås hurtigst muligt. Men eksaminerne er kommet for at blive, og derfor har vi lavet en guide til dig, som skal hjælpe dig med at forberede dig til din eksamen.

Læs op

Det første tip kan ikke komme som en overraskelse, da du sikkert har hørt det fra dine lærere og undervisere mange gange. Læsning er nemlig oftest den bedste måde at forberede dig til din eksamen på – også selvom det kunne være dejligt, hvis der var en lettere og hurtigere løsning. Hvis du allerede har taget noter i løbet af året, kan disse også gøre din læsning meget lettere og mere overskuelig. Det vigtigste er, at du har grundlæggende viden til det emne, du skal til eksamen i. På den måde vil du nemlig være forberedt, hvilket også kan resultere i mindre nervøsitet og mere selvsikkerhed, som både underviser og censor vil bemærke.

Sæt mål for dig selv

Mange af os kan have svært ved at bevare koncentrationen, når læsningen trækker ud, og måske ikke er det mest spændende. Derfor kan det være en god idé at sætte mål for dig selv i løbet af eksamensforberedelsen. Det kan være alt fra dagsmål til timemål, det vigtigste er bare, at de er realistiske for dig og dit tempo. Lad være med at presse dig selv for meget, for det vil blot ende i et nederlag.

Se også:
  eSIM mobilabonnement - fordelene ved et elektronisk simkort

Gruppearbejde

Det kan altid anbefales at gå sammen i en gruppe og studere sammen. På den måde kan I skubbe hinanden i den rigtige retning og sparre med hinanden løbende. Måske har din klassekammerat nogle guldkorn, som kan bruges til netop din eksamen. I kan quizze hinanden løbende og lave lege, der både gør forberedelsen sjovere og mere lærende. Sæt jer på en café, hvor I både kan få en kop kaffe samtidig med, at I studerer.

Hold styr på teknikken

Mange af os bruger vores computer i forbindelse med eksamen. Derfor er det også vigtigt, at din computer er klar og opdateret, så tekniske fejl på eksamensdagen ikke kommer som en overraskelse. En måde du kan være sikker på at din computer er klar, er ved at installere en free driver updater. Det er nemlig vigtigt at holde dine drivere på din computer opdaterede, da gamle drivere ofte er grunden til, at din computer er langsom og ustabil. Du kan læse mere om driveropdateringer her.

De ønsker ikke at dumpe dig

Husk nu, at både din censor og undervisere ikke ønsker at dumpe dig, selvom det kan virke sådan. Hvis du får spørgsmål til din mundtlige eksamen, er det fordi de ønsker at hjælpe dig, og måske kan trække din karakter op. Bevar et roligt sind, og bevis overfor dem, at du kender dit stof, og har forberedt dig ordentligt.