Bedøm artiklen

Danmark er et af de lande i verden, hvor balancen mellem arbejde og fritid er allerbedst. Den stigende grad af fritid er kommet med industrialiseringen. Vi har indenfor en overskuelig fremtid udsigt til, at arbejdsugen bliver endnu mindre. Men hvad skal vi bruge al den fritid til, og hvad er populært blandt danskerne at bruge den til? Læs med her, hvor du vil komme omkring alt fra golf og golfbolde til fiskeri og fiskeudstyr.

Fiskeri

Fiskeri var førhen en stort anlagt industri, som udgjorde et kæmpe eksportmarked for Danmark. I dag er der ikke særligt mange egentlige fiskere tilbage. Fiskeri som industri er også meget lille, men dog stadig eksisterende. I denne sammenhæng skal fiskeri dog ikke ses som en industri, men som en egentlig fritidsaktivitet, der kan dyrkes på hobbyplan. Fiskeri er for mange godt for sjælen. Det giver mulighed for at glemme sig selv og sine omgivelser i den periode du er i et med naturen. Fiskeri som hobby kræver stort set kun et par vaders og en fiskestang og lidt andet fiskeudstyr.

Fodbold

Fodbold er en holdsport, som rettelig spilles af to hold med hver især 11 spilere. Fodbold har sin oprindelse fra England, hvor det blev opfundet i år 1983. Kort fortalt handler fodbold om at sparke en bold ind i modstanderens mål, således at man scorer et point. På holdplan er spillernes rolle i spillet nøje planlagt ned til mindste detalje i fællesskab med træneren, med henblik på at maksimere ydeevne og resultat. Fodbold er således også et meget taktisk orienteret spil. I Danmark er fodbold en uhyre populær sport, og kan spilles af alle aldersgrupper, dog forudsat, at man er i stand til at løbe.

Se også:
  Derfor er gokart perfekt til herreturen

Yoga

Yoga er et disciplin, som kan hjælpe dig til at finde den indre ro frem. Yoga anvendes til at forbinde både krop og sjæl på et højere plan. Det skal du gøre ved at indarbejde åndedrætsteknikker og kropsstilinger. En person, der udøver Yoga, refereres til ved brug af ’yogi’. Yoga betyder at forene, og har sin oprindelse i Indien.

Håndbold

Håndbold er et boldspil og holdsport med to hold med hver især syv spillere. Lidt som fodbold, så gælder håndbold om at få bolden ind i modstanderens mål. Der er dog som navnet antyder den forskel at håndbold spilles med hånden modsat fodbold. Det spilles ved at kaste bolden fra spiller til spiller. Hvor det for Fodbolds vedkommende foregår ved at sparke til bolden. Håndbold kan spilles i Danmark i stort set alle mindre og større byer på et rimeligt højt niveau. Danmark vandt da også verdensmesterskabet i herrehåndbold i år 2019, og er kommet på en andenplads et utal af gange.

Golf

Er en udendørssport, der kan dyrkes af alle menneske i alle aldre. Golf dyrkes i alle aldre fordi golf modsat fodbold og håndbold er en relativt stillestående sport, som også kan spilles af folk med nedsat fysik. Golf er på professionelt niveau en meget prestigefyldt sport. Her er der mulighed for at vinde gevinster i millionklassen i de største turneringer. For at spille golf skal man bruge en golfkølle og en golfbold. Spillet handler om at slå bolden i et fjernt placeret hul med så få slag som muligt. I golf er der 18 huller, som man skal have golfbolden i. Det er her det samlede antal slag, som afgør, hvem der har vundet. Den der har færrest slag vinder spillet.

Svømning

Svømning kan både dyrkes på holdplan og på individuelt plan. Det kræver stort set kun noget svømmetøj, måske en badehætte og et par svømmebriller samt et turpas til den lokale svømmeklub. Danmark er kendt i verden, for at klare sig godt indenfor svømning i de højere klasser især ved internationale svømmestævner.