Bedøm artiklen

Er du en af de mange, der oplever at få karsprængninger på ben? Det er et problem, som opstår hos mange mennesker i takt med alderen. Alligevel er det noget, som langt de fleste foretrækker at være foruden.

 

Døjer du med karsprængninger på benene, og kunne du godt tænke dig at vide, hvad du kan gøre for at få dem reduceret? Timingen kunne ikke være bedre. Det er nemlig det, vi skal se nærmere på nu.

Karsprængninger på ben opstår typisk hos skandinaverne i takt med alderen

Først og fremmest må vi hellere se på, hvad karsprængninger på ben er ‒ og hvorfor de opstår.

 

Hvis du er en af dem, der oplever at få karsprængninger på benene, så er du langt fra alene om det. Det er noget, der opstår ved cirka 60% af befolkningen, og som helt naturligt forekommer i takt med alderen eller efter en graviditet. Det er rent faktisk et fænomen, som særligt ses ved lige netop skandinaverne.

Der findes forskellige behandlingsmetoder mod karsprængninger på benene

Selvom karsprængninger på ben er ganske almindeligt, er det alligevel noget, de fleste ønsker at være foruden. Heldigvis er det noget, der relativt nemt kan behandles på en professionel klinik.

 

Der findes endda flere forskellige behandlingsformer, du kan gøre brug af, som kan reducere dine karsprængninger på dine ben markant. Hvilken metode, der passer særligt godt til dig og dine karsprængninger, kan en specialuddannet sygeplejerske eller hudlæge rådgive dig om til en konsultation.

2 forskellige slags behandlinger, der hjælper mod karsprængninger

På en klinik som N’AGE kan du få lavet to forskellige slags behandlinger mod karsprængninger på ben. Det kan enten foregå med det, der hedder IPL, eller ved hjælp af det, der hedder mikrosklerosering. Din behandling vil fastsættes ud fra en grundig vurdering af en læge.

Se også:
  Sådan finder du din næste telefon

 

IPL er små lysbølger, som reducerer karsprængninger på ben

Hvis hudlægen vurderer, at den bedste behandlingsform mod dine karsprængninger er IPL, vil behandlingen foregå ved hjælp af pulserende lysbølger.

 

Lysbølgerne får blodet i karrene til at størkne, hvorefter de lukker sig sammen. Det er en behandlingsform, der især bruges i tilfælde, hvor der er tale om større karsprængninger på ben, som er enten blå eller lilla i farven.

Mikrosklerosering foregår med en væske, der får karrene til at lukke sig sammen

Hvis det derimod er mikrosklerosering, som lægen vurderer egner sig bedst til dine lilla/blå karsprængninger på benene, så vil behandlingen foregå med en væske i stedet for med lysbølger.

 

Her vil du opleve at få nogle små indsprøjtninger, som vil få karrene til at lukke sig.

Skal dine karsprængninger på benene reduceres? Hos N’AGE kan du få en gratis konsultation

Hvis du ønsker at få reduceret dine karsprængninger, kan du med fordel vælge en N’AGE klinik. Her kan du komme til en gratis konsultation, hvor du i samarbejde med en hudlæge bliver vejledt til, hvilken behandlingsform der passer allerbedst til dig.

 

Du kan samtidig stille alle dine spørgsmål, så du føler dig godt klædt på, inden du eventuelt takker ja til en behandling.