Bedøm artiklen

Annonce

I Danmark bryster vi os af at være en stolt cykelnation og har gjort det i mange år. Nærmest kun overgået af de cykelglade hollændere. Det er dog mest i storbyerne, hvor der bor mange unge mennesker, at der trampes til i pedalerne. Andre steder i landet ser det knapt så godt ud for cyklingen. I hvert fald, hvis vi udelukkende kigger på cyklen som transportmiddel. Cykling som motionsform derimod vokser støt blandt både mænd, kvinder og børn. Det gælder både indenfor racercykling og MBT. Det skyldes ikke mindst, at vi lever i et forholdsvis fladt land med korte afstande og en virkelig god infrastruktur. For selv om der er flere der tyr til personbilen i hverdagen, så er Danmark plastret til med gode cykelstier og fede cykelruter, hvilket gør vores lille land til et oplagt sted at hoppe på den tohjulede. Vil du med på vognen, så står vi parat til at hjælpe dig med at komme i gang hos Bikester.dk.

Da cyklen blev allemandseje

Cykling er en ældre motions- og transportform. Faktisk er cyklen, som vi kender den i dag med to hjul, sadel og pedaler, mere end 100 år gammel. De første cykler var en slags løbecykler eller dræsiner, som blev konstrueret i jern eller træ. I 1870’erne kom den velkendte væltepeter til Danmark. På den var der monteret pedaler på forhjulet, som derfor var ret stort. Væltepeteren var svær at cykle på – man væltede ofte – og man måtte ligefrem i cykelskole for at lære at mestre den.

I 1880’erne blev kædetrækket opfundet, og i 1890’erne begyndte man at fylde luft i cyklens dæk. Først i starten af det 20. århundrede kom de første cykler med gear på markedet og i 1920’erne blev cykler sat i masseproduktion, de blev billigere og blev hurtigt allemandseje. Det blev populært at cykle alle steder i Danmark – også i ferien. Dette blev der lagt mærke til i udlandet, hvor blandt andet en amerikansk turistfilm omtalte danskernes vane med at cykle. Fortællingen om Danmark som cykelnation har hængt ved lige siden, også i dag, hvor interessen dog er dalet en smule. Du finder ingen væltepetere hos Bikester.dk, men vi byder på både MTB og racercykler til både store og små.

Se også:
  Alternative motionsformer fremfor det klassiske løb

Oplev verden på to hjul

Selv om du ligesom mange andre benytter bilen som dit foretrukne transportmiddel, så bør det ikke afholde dig for at cykle. At cykle fører så utroligt mange positive elementer med sig. Dels er det meget mere prisvenligt end benzinbilen, det er supergodt for dit helbred at cykle, ligesom det i høj grad gavner miljøet, hver gang du vælger den tohjulede til. På samme måde er der ikke noget bedre end at tage vennerne med på en lille MTB-dyst i skoven eller invitere hele familien på en tohjulet tur ud i det blå med picnickurven. Hos Bikester.dk finder du cykler og cykeludstyr til enhver anledning. Her er racercykler til dig, der vil slå dig løs på landevejen og mountainbikes, hvis du er mere til bakker og trails i skoven. Vil du gerne på længere ture, så er en touringbike helt fantastisk og vi har dem naturligvis både med og uden elmotor.

Få hjælp til at nå dine mål

Vil du gerne lidt videre end til blot at bruge cyklen til hyggeture eller til at pendle med til og fra arbejde, kan du med fordel melde dig ind i en af de mange cykelklubber eller MTB-fællesskaber, som findes overalt i hele landet. Har du mod på det, kan du også købe et startnummer til et af de små eller store cykelløb, som afholdes gennem hele sommeren. Undersøg hvilke cykelløb, der afholdes i dit nærområde og meld dig til. Om ikke andet så har du et godt incitament til at få trænet dine evner på en cykel. Hos Bikester.dk finder du både små og store hjælpemidler, som kan bringe dig sikkert i mål. For eksempel en lille cykelcomputer, som kan måle din fart og antallet af kilometer, du cykler. Du kan også finde fede og funktionelle cykeloutfits, trøjer og cykelbukser, som gør det lidt sjovere at cykle. Så hop på cykeldillen, spænd cykelhjelmen og hjul ud i landskabet sammen med alle os andre.