5 (100%) 1 vote

Annonce

Ved de fleste flyselskaber er det muligt for dig at have både en kuffert og håndbagage med, men der findes også flyselskaber, hvor det koster ekstra at have en kuffert med udover håndbagagen. Så det kan være muligt for dig at spare penge, hvis du ikke skal afsted så mange dage og har pakket din håndbagage rigtigt. Du kan herunder læse om, hvilke regler der er for håndbage, når du skal med fly, og hvad du bør være opmærksom på.

Krav og tips til håndbagagen når du skal med fly

Regler for håndbagage
Der er forskel på reglerne for håndbagage alt afhængigt af, hvilket flyselskab du vælger at rejse med. Derfor bør du undersøge flyselvskabets hjemmeside angående krav for håndbagage. Reglerne for håndbagagen afhænger både af vægten og din taske eller kufferts mål. Hvis du har svært ved at holde dig inden for kravet om vægt, så kan det være en god idé, at du anskaffer en letvægtskuffert, så du undgår at betale overvægt i lufthavnen.

Væsker
Hvis du vælger kun at medbringe håndbagage, så bør du være ekstra opmærksom på din toilettaskes indhold, for hvis du medbringer væsker såsom shampoo, tandpasta og solcreme, så er der nogle regler, du skal følge, når du skal igennem sikkerhedskontrollen:

  • Du må kun medbringe væsker i beholdere, der maksimalt kan indeholde 100 milliliter.
  • Du må gerne medbringe flere beholdere med væske i din håndbagage. De skal blot kunne være i en af de gennemsigtige væskeposer, du får udleveret i lufthavnen eller i en anden gennemsigtig og genlukkelig pose, der kan rumme maksimalt en liter.
Se også:
  Udlejning af sommerhus i Danmark og Norden giver gode retræter

Pak håndbagagen
Hvis du pakker håndbagagen rigtigt hjemmefra, så kan du hurtigere komme igennem sikkerhedskontrollen. Det, der bør være øverst, er ting, du skal fremvise såsom elektroniske genstande og væsker. Det, du bør have nederst i din taske, er tøj og de andre toiletsager, som ikke er væsker.

Hvis uheldet er ude

Når du har fået pakket din håndbagage, så er du klar til at komme afsted, men så kan det være, at du kommer ud for at dit fly er forsinket. Hvis du kommer ud for forsinkede fly, så bør du søge erstatning, hvis dit fly har været forsinket i mere end 3 timer.