Bedøm artiklen

Foråret er allerede over os, og om mindre end tre måneder, er vi trådt ind i sommermånederne. Den årstid er for mange, og måske også dig, lig med en masse solslikkeri og lange sommeraftener på terrassen med udsigt til den farverige solnedgang. Det er dog ikke sikkert, at du har passet og plejet haven i vinters.

Invitér naturen ind i din have

Det er de færreste, der ligefrem vover sig ud i den sommetider isnende kulde om vinteren for at lave havearbejde. Det er først og fremmest besværligt og dernæst ikke særligt hyggeligt i kulden. Vil du nu, da det er blevet forår, og temperaturerne stiger, gerne gøre din have klar til mere dyreliv og sommerstemning? Så kan du eksempelvis opstille et fuglebad og dermed lokke pipperiet ind bag dine hække. Du kan også evt. lave en havedam og sætte fisk i den. Det bidrager ovenikøbet til din haves æstetiske udtryk.

Får du brug for pauser fra det hårde arbejde i haven, kan du bruge den på at læse nyheder på Slagelse Netavis. Derpå kan du både læse nyheder direkte fra Slagelse og nyheder, der er mere generelle samt fra andre byer.

Forbered havemøblerne til aftensmad i aftensolen

Det er en elskelig tendens at spise aftensmad ved havebordet på terrassen, når solens sidste stråler for dagen kaster sin varme og sit lys over det grønne græs og sikrer, at det lige nøjagtigt er varmt nok til, at man kan tillade sig at dække op til aftensmad udenfor.

Har du haft stillet havemøblerne væk, vil du måske erfare, at der er lidt flere alger på dem, end du huskede. Derfor er det en god idé at rense havemøblerne, inden den udendørs aftensmads-sæson for alvor skydes i gang. På den måde skal du ikke forholde dig til det, når lysten melder sig, for du har allerede overstået det.

Se også:
  Lad bolig- og havedrømme gå op i en højere enhed med et typehus