Bedøm artiklen

Hvis du står og skal flytte eller blot trænger til forandringer i hjemmet, kan det være svært at klargøre og tænke sig til, hvordan man skal indrette sig. Ved indretning er den bedste tommelfingerregel dog, at der ikke er nogle regler – i dit hjem kan du gøre lige, som det passer dig. Hvis du alligevel er helt tom for inspiration, og gerne vil gøre dit hjem mere unikt, får du her nogle idéer til, hvad du kan gøre, og hvilke elementer du kan tilføre, for at dit hjem skiller sig ud og bliver mere personligt.

Trapper

Et element, der både kan skabe harmoni i rum og gøre en bolig helt unik, er en trappe. Der findes et utal af forskellige trapper i alverdens materialer, størrelser og udformninger, så det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser, hvad angår indretning med trapper. En trappe er en måde at forbinde to etager på, men den kan også bruges til at skabe et omdrejningspunkt i huset. Eksempelvis kan en smuk og enkel indendørs trætrappe være et harmonisk element i en entré, mens en stilren ståltrappe eller glastrappe med svævende trin kan være med til at løfte æstetikken og give hjemmet et moderne tvist. Bliv inspireret og find en trappe, der passer til din bolig og dine ønsker på https://www.hbtrapper.dk/produkter/trapper.

Tapet og maling

Med en klat maling eller tapet i et unikt mønster er det let at gøre et rum helt dit eget. Prøv for eksempel at forestille dig, at væggen for fodenden af din seng er tapetseret med frodige, grønne palmeblade, så der bliver en tropisk stemning i soveværelset. Eller se for dig, hvordan du kan skabe stemning og hygge i stuen med en mørkere farve på en endevæg. Eller prøv noget anderledes og mal gulvet i soveværelset, eksempelvis med hvid maling, så der virkelig bliver skabt ro og lyse omgivelser omkring din seng. Mulighederne er uendelige, og det er kun dig selv, der sætter grænserne.

Se også:
  Sådan bekæmper du fugt i hjemmet

Mix og match

Der findes mange forskellige stilarter inden for indretning, og ofte har vi tendens til at holde os til én, måske to, og så supplere med få elementer og nips, der skiller sig ud. Der er dog ikke noget galt i at mixe og matche forskellige stilarter, så længe du tænker over at have en rød tråd i indretningen. Kombiner eksempelvis en minimalistisk sofagruppe med et råt træbord og bohemiske elementer på væggene og i vindueskarmen. På den måde mixer og matcher du fra forskellige genrer og kan skabe helt din egen stil, som gør din bolig unik. Har du børn eller er du selv kreativ, kan der også laves sjove, flotte og personlige ting ud af tegninger – prøv for eksempel at tapetsere et lille bord med børnenes tegninger og slut af med en klar lak, så bordet er let at tørre af. Tegningerne kan også indrammes og kombineres med smukke plakater og farverige malerier i en smuk vægcollage.