Bedøm artiklen

Sommerferien står for døren og det betyder tid til afslapning. For mange betyder det dog også tid til forskellige boligprojekter. Sommerferien er et perfekt tidspunkt til at renovere din bolig eller få styr på andre boligprojekter. I denne artikel får du et par råd til, hvordan du forbereder sommerens boligrenovering.

 

Lav en køreplan for renoveringen

Når du skal planlægge en renovering over sommeren, er det en god idé at starte med en køreplan for renoveringen.

Det er en fordel at lave større renoveringer i sommerferien, da du dermed ikke bliver generet af det på samme måde, som når hverdagen kører for fuldt tryk.

Det er samtidig nemmere fx at skifte vinduer om sommeren, når de varme temperaturer har taget over, og det dermed er nemmere at undvære vinduerne kortvarigt.

Men for at du får succes med din boligrenovering i sommerferien, er det en fordel at lave en plan, hvor du får overblik over hvilke dele af renoveringen, der skal klares på hvilke dage.

Når du laver planen, er det vigtigt at tænke over, hvilke opgaver du selv kan klare, samt hvilke du skal have hjælp til udefra. Når du har overblik over det, kan du tage kontakt til håndværkere, VVS’er og spørge ind til, hvor meget tid de skal bruge til de forskellige opgaver.

Når du ved det, kan du lægge en fuld køreplan, så du ved hvornår hvad skal laves og ikke mindst hvornår renoveringen er færdig, så du kan bruge dit hus fuldt ud igen.

Mange renoveringer ender ofte med at tage mere tid end forventet og derfor er det en god idé at lægge en plan, så du løbende har overblik over tiden og dermed har et realistisk bud på, hvornår dit hus står klar igen.

Se også:
  Sådan får du lyse moderne gulve

 

Dan dig et økonomisk overblik

En renovering er desværre ikke gratis og mange renoveringer ender med at blive langt dyrere end forventet. For at det ikke sker for dig, er det vigtigt at lægge et budget for renoveringer så du får et økonomisk overblik.

I et budget skal du samle alle udgifter til renoveringen, så du finder ud af, hvor meget det samlet kommer til at koste.

Det er svært på forhånd at vide, hvor meget renoveringen vil løbe op i, da det fx er svært at vide hvor meget regningen fra VVS eller håndværker kommer til at koste.

Men hvis du har et budget, får du et godt bud på, hvor meget det kommer til at koste, og det er derfor bedre end ingenting.

Når du har lagt budgettet, skal du overveje finansieringen. Her skal du primært tage stilling til om du selv har de nødvendige penge til renoveringen eller om du evt. skal ud og låne penge til byggeprojektet.

Hvis du skal ud og finansiere dit byggeprojekt bør du overveje at lave et ejerpantebrev, hvori du kan tage lån i den friværdi der ligger i boligen. Via et ejerpantebrev og friværdi i boligen kan du ofte få en lavere rente end ellers, så du får det billigst mulige lån.

 

Tjek om du skal bruge en byggetilladelse i god tid

Når du skal i gang med en renovering, er det vigtigt at tjekke op på, om du skal have en byggetilladelse.

Ved simple renoveringer er det ofte ikke nødvendigt, men det er altid en god idé at være på den sikre side.

Se også:
  Gode råd til indretningen af børneværelset

Som hovedregel skal du have byggetilladelse hvis det samlede areal af boligen bliver større efter renoveringen, så det er fx hvis du bygger garage eller udestue.

Hvis du skal have byggetilladelse til dit projekt, er det vigtigt at søge i god tid, da der ofte kan være lang behandlingstid i kommunen på byggetilladelser. Du skal derfor søge i god tid, for at være sikker på at kunne starte dit byggeprojekt som planlagt.