Bedøm artiklen

Dette indhold er sponsoreret

Et eSIM kort er et elektronisk simkort, der kan aktiveres og deaktiveres på din smartphone. Det er altså ikke et fysisk simkort, men det fungerer på samme måde. Du skal have en telefon, der understøtter eSIM kort, for at kunne bruge det.

Hvordan virker eSIM-kort, og hvordan fungerer et eSIM-abonnement?

eSIM-kort er et digitalt SIM-kort. Det betyder, at du ikke behøver tage det ud for at bytte det ud med et andet, men at du kan skifte rundt. Du skal have en telefon, der understøtter eSIM for at kunne bruge dette.

eSIM kort fungerer på samme måde som et almindeligt SIM kort. Du skal blot have adgang til en mobiloperatør, der understøtter eSIM. Når du har tegnet et eSIM mobilabonnement, kan du aktivere dit eSIM-kort via deres app eller hjemmeside, og derefter fungerer det præcis, som du kender det fra et normalt mobilabonnement.

Fordele ved at bruge et eSIM kort i stedet for et fysisk SIM kort

Et eSIM kort har mange fordele i forhold til et fysisk SIM kort. For det første, så er det meget nemmere at bruge et eSIM kort, da man ikke skal have et fysisk kort med sig rundt. Dette gør det også meget mere praktisk, da man ikke behøver at tænke over, hvor man har lagt sit SIM kort, når man skal bruge det.

Yderligere kan man også have mere end et eSIM mobilabonnement på sin telefon med et eSIM kort, hvilket er en stor fordel i forhold til et fysisk SIM kort. Dette giver dig mulighed for at have to forskellige abonnementer på din telefon, eksempelvis et privat abonnement og et arbejdsabonnement. På denne måde kan du altid være sikker på, at du har alle abonnementerne med dig, når du skal bruge dem.

Sådan opsætter du et eSIM kort

Du skal være opmærksom på, at ikke alle telefoner understøtter eSIM kort, men de fleste nyere telefoner gør. Hvis din telefon gør, så kan det være en god idé at opsætte dit eSIM kort, da det ofte er mere praktisk og enkelt end et fysisk SIM kort. Det er dog ikke alle udbydere af mobilabonnementer, der tilbyder eSIM kort endnu.

Se også:
  Få råd til mere take away

Når du skal opsætte din telefon med eSIM, skal du:

  • Tage det gamle fysiske simkort ud af telefonen.
  • Logge på Wi-Fi på telefonen.
  • Logge ind på din mail på en anden enhed (fx computer eller tablet).
  • Scan QR-koden og installer.

Hvis det ikke lykkes første gang, skal du kontakte kundeservice og få et tilsendt et nyt eSIM. Får du en ny telefon, skal du også have tilsendt et nyt eSIM på mail.