3 (60%) 3 votes

Der findes meget brød at vælge imellem på hylderne i de danske daglivareforretninger, men nogle gange kan man måske komme til at savne smagen af hjemmebagt brød. Har du det sådan engang imellem, men mangler tiden til selv at bage? Så læs her hvordan du kan få hjemmebagt brød, uden at skulle til bageren.

Sponsoreret indhold

Nogle madvarer kan man finde næsten overalt i verden, og brød er i den grad en af dem. Mennesker har spist brød siden stenalderen, og næsten alle kulturer i alle dele af verden spiser forskellige former for brød, alt efter madtraditioner og korntyper de har til rådighed. I Danmark har man en lang tradition for at producere korn, og dermed mel til brød, og forskellige former for brød har været en basisfødevare for danskerne gennem en stor del af landets historie. Især rugbrød må siges at være en del af den danske identitet, og man hører ofte, at danskere efter længere udlandsophold næsten ikke kan vente med at få en skive saftigt dansk rugbrød.

Foretrækker du at købe brød eller bage selv?

Industrialiseringen af fødevareproduktionen har gjort, at man i stedet for altid at skulle bage selv, kan gå i en dagligvareforretning, og tage det brød ned fra hylderne man ønsker. Der findes i de fleste forretninger et stort udvalg af brød, men selv med et stort udvalg, kan almindelig industriproduceret brød måske blive lidt ensformigt i længden. Derfor vælger mange også at bage selv, og det er i de seneste årtier blevet meget populært at bage forskellige former for brød, og gerne med specielle korntyper og hævemetoder. Det kan dog være svært at finde tid i en travlt hverdag til at planlægge brød der skal hæve i halve og hele dage, og det er ikke alle, der har lyst til at have en gammel surdej stående i køleskabet, som man skal gå og fodre.

Se også:
  Når drømmebrylluppet kræver økonomisk planlægning

Sådan får du friskt brød uden at skulle til bageren

De fleste foretrækker at spise friskbagt brød, men langt fra alle har tiden til, eller interessen for, at bage selv. Man kan i stedet gå til den lokale bager, men det vil de fleste nok mene, kan blive for bekosteligt i længden, og hvad gør man så? Hvis man vil købe friskbagt brød i sin lokale dagligvareforretning, så kan man eksempelvis gøre brug af Lidls bake-off-afdeling, hvor man altid kan finde friskt brød, som er bagt i butikken. Her har de udover et stort fast sortiment af friskbagt brød blandt andet også månedens brød, hvis man vil prøve noget nyt engang imellem.

Bake-off er en god mellemløsning til dig, der vil have friskt brød, men samtidig gerne vil kunne købe alle dine madvarer samme sted. Det kan næsten sammenlignes med at have en bager i dagligvareforretningen. Så hvis du savner friskbagt brød, men ikke har tiden eller lysten til at bage selv, så kig efter bake-off i din lokale dagligvareforretning.