Bedøm artiklen

Er man førstegangskøber, er det en helt særlig følelse at stå med nøglerne i hånden til ens eget hus. Men før man kommer dertil, skal man selvfølgelig have råd til at kunne købe en bolig. Derfor har vi samlet alt det, du skal vide om boliglån i denne artikel.

Skal du låne penge?

Et oplagt spørgsmål at stille sig selv er selvfølgelig, om man overhovedet skal låne penge. For det kan godt være, at du egentlig har et stort økonomiske råderum, og det kan også være, at du egentlig bare vil låne penge til indskud. Men lad os være ærlige, det er de færreste, der kan betale en bolig kontant, særligt hvis du er studerende eller ikke har en stor opsparing liggende i banken. 

Har man taget valget om at ville låne til en bolig, skal man tage højde for egenbetaling, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvilke udbydere man kan låne penge af. Klik her for at finde den rigtige låneudbyder til dig, om du så skal låne for 150.000 eller 300.000 kroner. Således kan du komme hurtigere videre med at ansøge om et lån for at få jeres drømmebolig. 

De forskellige begreber

Er du helt ny til lån, eller skal du have en opfrisker på, hvad begreberne betyder? Så læs videre her.

  • Fast og variabel rente

Når du betaler en fast rente, betaler du det samme per kvartal. Ud over det skal du betale et bidrag. Vælger du en variabel rente, er det mere risikofyldt, fordi renten kan ændre sig. Det afhænger dog af låntype, så derfor kan du godt ende med den samme rente flere år ad gangen, selv om renten egentlig er variabel.

  • Afdrag

Det er det, du betaler for boliglånet, hvilket typisk er månedligt. Ved nogle boliglån kan du få afdragsfrihed, så du ikke skal betale afdrag, men renter og bidrag i en vis periode. Hos nogle udbydere er det op til 10 år. Det er dog vigtigt at bemærke, at det ikke mindsker restgælden, så vælger du et lån med afdragsfrihed, skal du betale et større beløb over kortere tid i slutningen af lånets løbetid.

Derudover er der forskellige typer lån som realkredit eller bankboliglån. Det kan være et stort virvar at finde rundt i hvilke lån, der findes, og der er altid en god idé at tage en snak med din udbyder om, hvilket lån, der passer bedst til jer. 

Se også:
  Et anneks kan være løsningen på dine boligudfordringer