4.7 (94.29%) 7 votes

Det er efterhånden kommet enhver for øre, at klimakrisen er en realitet, og at det er tvingende nødvendigt at tage affære. Et af de områder, hvor det er muligt at spare både penge og CO2, er på energikilderne. Det er både klogt og klimabevidst, hvis du skifter dit gamle olie- eller gasfyr ud med mere moderne og vedvarende energikilder. Det kan eksempelvis være en varmepumpe. Læs mere om varmepumper og andre grønne energikilder herunder.

En grøn investering, der betaler sig

Energi behøver ikke komme fra kul eller olie. Energi behøver ikke have store omkostninger, hverken for din økonomi eller for klimaet. Vedvarende energi handler om at udnytte naturens ressourcer til at skabe energi. Også i den private bolig er der rig mulighed for at anvende vedvarende energikilder. Her kommer fire forslag til vedvarende energikilder:

  • Solceller: Det er let at udnytte solens energi, og det er tilmed forholdsvist simpelt at montere og installere et solcelleanlæg på taget. Det tager cirka 10 år at tjene udgiften ind igen, og herefter vil der ikke være udgifter forbundet med solcelleanlægget.

  • Jordvarme: Installation af jordvarme ligger i samme prisleje som solcellerne, men er også en ganske fornuftig måde at udvinde energi på. Varmen udtrækkes fra jorden og bruges herefter til at opvarme din bolig.

  • Vindmølle: Har du mulighed for at have din egen vindmølle, er det genialt i et land som Danmark, hvor det blæser meget. En vindmølle kan vare virkelig effektiv til at skabe energi. En ulempe er, at vindmøller ofte larmer, men det er i dag muligt at få særdeles støjsvage møller.

  • Varmepumpe: En varmepumpe udnytter luften eller jordens varme og kan ved hjælp af et pumpesystem overføre varmen til huset. Det er effektivt og ofte billigere end at installere solceller eller jordvarme.

Få hjælp af en ekspert, hvis du er i tvivl om hvilken energiform, der vil være mest fordelagtig i dit tilfælde.

Se også:
  Det bliver hundekoldt: Sådan går du og din firbenede ven bedst vinteren i møde