3 (60%) 3 votes

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange måder at give hjemmet liv på med forskellig slags udsmykning. Det kan give nyt liv og skabe en god stemning og varme, når væggene får et udtryk, og det kan ikke mindst bruges til at afspejle ens personlighed eller som samtalestarter.

En dekorativ boligudsmykning

Emaljeskilte er en sjov og kreativ måde at give dit hjem et personligt præg. Du kan finde emaljeskilte med mange forskellige motiver, og de er især populære som gaveidéer. Emaljeskilte kan også bruges til at skabe en unik udsmykning i hjemmet. Emaljeskilte findes med alverdens motiver, og de kan derfor passe ind i de fleste hjem.

Du kan finde et stort, spændende udvalg af emaljeskilte, så du kan finde noget, der passer ind i dit hjem. Emaljeskiltene har ofte et retro- eller romantisk udtryk og kan fås med forskellige citater eller illustrationer, som er hyggelige at se på, eller som er fyldt med humor eller livsfilosofi. Man kan på den måde bruge dem til at afspejle ens personlighed og humor. Man kan for eksempel have et fint skilt, hvor der står, at man er i haven, som man kan hænge op, når man er i haven om sommeren, når man ikke kan høre, hvis der bliver banket på. Man kan have et skilt hængende i køkkenet, som illustrerer, hvordan man laver forskellige slags kaffe, eller man kan have et motiverende citat hængende ved kontoret.

Tapet med farve, mønster eller tekstur

En anden mulighed, som er mere permanent, men bestemt også stærkere i udtrykket er at udsmykke væggene med enten en farvet maling, et smukt mønster eller en anderledes tekstur. Det giver dybde i rummet, personlighed og er unikt. Det er en god idé at passe farven eller mønstret til de farver, der allerede er i den eksisterende indretningen, på møbler og andet tekstil. En tekstur giver noget taktilt, og kan give noget kant til det minimalistiske hjem. Husk at sørge for den røde tråd, så det ikke bliver rodet.

Se også:
  Guide: Dette skal du overveje før du køber en elevationsseng

Smukke malerier

Malerier giver et mere klassisk udtryk, men kan også fås i alle stilarter og er ofte en lidt større investering. Det er derfor godt at vælge noget, som gør dig glad og inspirerer dig, og som ikke blot følger en trend. Man kan benytte upcoming kunstnere eller mindre kendte navne, hvis man øsnker at afprøve at have noget på væggene, før man laver den store investering.

Grafiske plakater

Grafiske plakater er meget moderne, og kan have mange forskellige stile. Man kan kombinere dem og skifte ud i billederne, så der kommer løbende fornyelse og et nyt udtryk i hjemmet. Det er et godt valg især til den minimalistiske indretning, hvor man kan kreere billedvægge med en samling af grafiske plakater, men de kan også passes ind i mere dekorerede hjem, hvis man holder det til få billeder.

Livlige fotografier

Fotografier på væggene med smukke motiver kan virkeligt bruges til at skabe et en stemning og et udtryk i hjemmet. Man kan for eksempel samle fotografier, når man rejser og lave en smuk fotovæg, der afspejler ens rejselyst og samtidig bringer én tilbage til de smukke minder og oplevelser, man har haft de forskellige steder. Det kan både være urbane motiver, fotografier af mennesker, dyr, strande, landskaber og naturen generelt.

En anden mulighed er at have fotografier af de mennesker, man holder af, eller ting man holder af. Inspirerende billeder, der gør én glad og giver en god følelse.

Man kan have forskellige fotografier, der passer til de forskellige sæsoner, så man får en følelse af de forskellige årstider i sit hjem, for eksempel med efterårsfarver, skove, stearinlys om efteråret, snelandskaber og arktiske dyr om vinteren, blomstermarker, dyreunger og farverige, smukke insekter om foråret og tropiske billeder til sommeren.

Se også:
  Køkkentrends i 2018

Det vigtigste ved ens udsmykning på væggene er, at det gør én glad og giver ro. Det kan bruges til at udtrykke ens personlighed, og det kan ændre udtrykket i indretningen bare ved at tilføje små detaljer. Farve og liv på væggene giver indretningen et ekstra niveau.