Bedøm artiklen

Annonce

Julen er efterhånden lige om hjørnet. Snart prydes gaderne i smukt og funklende lys. Radioen vil summe af julesange, og duften af konfekt vil florere i dit fleste hjem. Det er en fantastisk tid og til den kræver hyggelige julekalendere også.

Børnene sidder hvert år klistret til skærmen, men de voksne skal ikke snydes for julekalendere. Der findes nemlig et hav af gode julekalendere, der bare kan ses igen og igen. Mangler du inspiration til, hvilken julekalender du skal se, når børnene er gået i seng, kommer her 5 gode bud.

The Julekalender er en klassiker

Når det kommer til julekalendere, er en af de allerbedste for voksne The Julekalender. Den er fuld af sort humor og bliver oftest sendt i tv’et. Selvom det er en af de mindre julede julekalendere, er der stadig hyggeligt at se ét afsnit hver aften inden man går til køjs.

Og så er der simpelthen intet andet sjovere end nissernes sjove mix af engelsk og dansk. Men pas på, deres sange er virkelig nogle ørehængere, og dine børn vil helt sikkert blive trætte af at høre dig nynne “It’s Hard to be a Nissemand” og “The Støvle Dance”.

Jul på Vesterbro er solid komik

Når det kommer til voksenjulekalendere, kan man næsten ikke komme udenom Jul på Vesterbro. Det er en absolut klassiker. Anders Matthesens humoristiske karakterer skal nok give dig et smil på læben. Afsnittene varer kun 15 minutter, og de kan derfor nemt klemmes ind hver aften. Julekalenderen blev sendt for første gang i december 2003, men kan altså stadig noget i dag.

Yallahrup Færgeby er en nyfortolkning

I 2007 kom der en moderne parodi på den klassiske børnejulekalender Jullerup Færgeby fra 1974. Den blev kaldt Yallahrup Færgeby og foregår i en betonforstad. Udover de klassiske 24 afsnit, er der også 7 ekstra afsnit plus en nytårstale. Der er derfor rigeligt, hvis bare ikke kan få nok af denne satiriske dukkejulekalender.

Se også:
  Sådan kan du holde på varmen i disse kolde tider

Rytteriets jul er fantastisk

Hvis man er fan af overklassen duo fra DR1, Rytteriet, er der også god juleunderholdning her. Desværre er det ikke en julekalender á 24 afsnit frem mod den 24. december, men i stedet en adventskalender, der derfor kommer i fire afsnit. I Rytteriets Jul får vi et gensyn med mange af de samme karakterer, som vi kender fra Rytteriet, heriblandt John og Erik, Tulle og Else, Gunnar og Henry og ikke mindst Tage, Lis og Ole. En humoristisk julekalender til fans af Rytteriet.

Se en af børnenes

Selvom der findes et utal af gode voksen julekalendere, er der også en masse gode børnejulekalendere. Flere af dem har simple plotlinjer, men det har de fleste julekalendere altså. Derfor kunne det også være en god idé at sætte sig til at se en af børnenes julekalendere. Du kan endda vælge at se en julekalender fra da det du selv var barn. Du vil se den med helt andre øjne, men det er bestemt sjovt at gense nogle af favoritterne. Det kan også være, at du har lyst til at vise den til dine egne børn.