2.5 (50%) 2 votes

Har du nogensinde drømt om at mærke forandringens vinde blæse, pakke dine kufferter og rejse ud i en ukendt verden? Har du været forelsket i tanken om at slippe ind i et sted, hvor kun drømmene gælder? Mange fremadstræbende sangere over hele verden har oplevet lige præcist denne følelse og trang indeni til at træffe beslutningen om med fuld kraft at styre mod drømmen om at vinde guldet.

Du undrer dig måske over, hvad i alverden al denne drømmesnak handler om? Hm, såmænd intet mindre end drømmen om det europæiske Melodi Grand Prix, naturligvis. Med det europæiske Melodi Grand Prix 2019 og den forestående vinders navn, som snart bliver annonceret, er der håb om, at nogens vildeste drømme går i opfyldelse på lørdag den 18. maj, når finalen i det europæiske Melodi Grand Prix finder sted.

Hvad er så lige præcist det europæiske Melodi Grand Prix, spørger du måske? For de af jer, som ikke er fremadstræbende sangere, og som aldrig har hørt om denne prestigefyldte årlige begivenhed, er det europæiske Melodi Grand Prix en sangkonkurrence, som er blevet afholdt fortløbende hvert år, siden dets begyndelse i 1956. Som efterfølger til den utroligt populære Sanremo Musikfestival, er denne konkurrence åben for alt, som falder inden for den Europæiske Broadcasting Union og på den anden side til at deltage i.

Dette år afholdes sangkonkurrencen for 64. gang, og det betyder, at konkurrencen er godt på vej til at fejre sit 100-års jubilæum, hvor den samtidigt har skabt superstjerner. Konkurrencen har skabt mange sangsensationer som ABBA, Celine Dion m.fl., så alle deltagerne har store forhåbninger om at få deres store musikalske gennembrud gennem en sejr.

Se også:
  Oplev kvalitet og komfort i højsæde på hotel i hjertet af Aarhus

Det europæiske Melodi Grand Prix 2019 har bragt en sværm af overraskelser, spænding og en gennemført fantastisk oplevelse med sig for alle sangerne og tilskuerne. Det uventede var nogle af de lande, som endte med at ryge ud i den første semifinale som for eksempel: Belgien, Finland, Georgien, Ungarn, Montenegro, Polen og Portugal.

Det håb, som landene, der slap gennem den første semifinale, har, er helt sikkert håndgribeligt og stort. De lande, som hoppede af glæde ind i næste fase var: Australien, Hviderusland, Cypern, Tjekkiet, Estland, Grækenland, Island, San Marino, Serbien og Slovenien.

Det, at disse landes skæbne blev afgjort via stemmetal fra tv-seere og nationale juryer, betyder, at de forhåbningsfulde sangeres skæbne ligger i hænderne på den brede befolkning, som ser showet. Det i sig selv er ret skræmmende for enhver fremadstræbende sanger.

Fordi det europæiske Melodi Grand Prix har været vist hvert år siden debuten i 1956, er konkurrencen “den længst kørende årlige internationale tv-konkurrence”, ligesom det er en af ”verdens længst kørende tv-programmer”. Det kan man da kalde lang holdbarhed og konsekvens!

Hvis du gerne vil være en del af den intense spænding ved det europæiske Melodi Grand Prix i Tel Aviv 2019 og ligeledes gerne vil satse på, hvem du tror vinder på lørdag, når den store finale løber af stablen, hvorfor så ikke kigge forbi Unibets Melodi Grand Prix Wonderland og spil på, hvem du mener har X-factor til at blive Europas næste superstjerne!