5 (100%) 1 vote

Annonce

Alt omkring os bliver klogere. Der er måske nogle undtagelser, når det kommer til folkevalgte politikere, men i bund og grund følger elektronikken en helt unik og interessant udvikling. Dine elektroniske apparater derhjemme er begyndt at bruge dit WIFI. Ikke for at streame videoer eller lytte til musik, men for at kommunikere med hinanden og mennesker via internettet. Dette kaldes Internet of Things (eller IoT) og er dine elektroniske apparater, der indsamler viden og omsætter det til viden, som gør netop din hverdag lettere. Du har måske opdaget, at teknologien allerede benyttes i biler, hårde hvidevarer, alarmsystemer, termostater, fjernsyn og utrolig meget mere.

Sådan gavner Internet of Things dig!

Internet of Things har en masse anvendelsesmuligheder, og det er måske ikke altid, at du tænker over, hvordan det egentlig gavner dig. Det kan være, at du ikke engang vidste, at apparatet kommunikerede med omverdenen.

Husk at tage dine nødvenlige skridt

Du har måse stiftet bekendtskab med et sådant ur. En skridttæller og kaloriemåler i et smart watch. Du kender måske nogle, som har et ur, der fortæller, om man skal rejse sig op og gå nogle skridt. En sådan teknologi giver indblik i aktiviteter, søvnmønstre og kalorieforbrænding og gavner vores overordnede sundhed.

IoT i hjemmet

Hjemmet er et af de steder, hvor IoT kan gøre din hverdag mindre problemfyldt og mere intelligent. Det kan være noget så lidt som en vaskemaskine, der tænder selv og er færdig, når du kommer hjem, til et alarmsystem, der fortæller dig om børnene er hjemme, eller om der er nogle uventede gæster. Det kan også være en fjernstyret termostat i sommerhuset, der sørger for, at hyttet ikke er kold, når familien tager på sommerhusferie.

Se også:
  Kender du til Unibet?

Gør dit hjem klar

Der skal store mængder af data til for at drive intelligente apparater i hjemmet, og med de konstant udviklende tendenser, der har pyntet dette årti, så kommer vores omgivelser i stigende grad på nettet. Du skal derfor sørge for, at dit hjem er klar til Internet of Things, og det kræver en driftssikker og moderne måde at transportere data – fx fibernet.