Bedøm artiklen

Kender du det, at der let bliver rodet derhjemme? Render du ofte febrilsk rundt og leder efter dine nøgler? Kan du ofte ikke huske, hvor du lagde det vigtige brev eller bonnen på de nye sko, som skal byttes? Så er du ikke alene! Det kan sommetider være svært at holde styr på alting i hverdagen og leve organiseret. Her er nogle gode råd til at leve mere organiseret.

 

Hav styr på nøglerne med fine nøgleringe

Alle har nøgler. Nøgler til boligen, nøgler til bilen, nøgler til cyklen, nøgler til hængelåsen til fitnesscentret og så videre. Nøgler bliver brugt hver eneste dag, og der bør derfor altid være styr på dem, så man ikke står og mangler bilnøglen, lige inden man skal ud af døren. En af de letteste måder at holde styr på nøglerne er ved at samle dem, der bruges dagligt, i en nøglering. Eksempelvis en fin og personlig lædernøglering, hvor der er plads til mere end én nøgle. Det kan også være en nøglering i læder, hvor blot husnøglen sidder i, fordi det er den, der bliver brugt mest. Se et udvalg af nøgleringe i læder her.

 

Sorter breve og bonner med det samme

Når du får et brev eller kommer hjem med en vigtig bon fra dine nyeste indkøb, er det bedste at sortere dem med det samme. Hvis bonnerne ligger i pungen alt for længe, kan du risikere, at teksten falmer, så man til sidst ikke kan læse det. Og hvis brevene ender i en bunke på skrivebordet, er der risiko for, at du glemmer at betale den regning, der var blandt dem. Sorter i mapper og hold på den måde mere styr på vigtigt papirer.

Se også:
  Skal familien have en kat?

 

Sorter, ryd op og smid ud regelmæssigt

At rydde op i tøj, legesager, skønhedsprodukter og mapper regelmæssigt er langt lettere, end at skulle gøre det hele på én gang. Ved at sortere i dit tøj forholdsvis ofte får du styr på, hvad du egentlig bruger, og du kan skille dig af med det overflødige.